Donald Trump sugerează amânarea alegerilor prezidențiale din 2020 pe motiv că ar putea fi fraudate

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a sugerat amânarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020 pe motiv că votul prin corespondență ar putea duce la fraudarea alegerilor, relatează BBC.

Foto: Associated Press/Patrick Semansky

Liderul de la Casa Albă admite că această întârziere ar putea dura până când oamenii vor putea vota „adecvat și în condiții de siguranță”, deși nu există dovezi sau vreun precedent conform căreia votul prin corespondență ar putea fi fraudat sau viciat.

„Cu vot universal prin corespondență, 2020 (alegerile din – n. red.) vor fi cele mai incorecte și mai fraudate alegeri din istorie. Va fi o mare rușine pentru SUA. Să amânăm alegerile până când oamenii vor putea vota în condiții de siguranță și adecvat”, a spus Trump într-o postare pe contul său de Twitter.

Trump este un adversar cunoscut al votului prin corespondență, despre care spune că ar fi o modalitate de fraudare masivă a votului.

Într-o serie de tweet-uri, Trump a declarat că votarea prin corespondență va transforma alegerile din noiembrie în „cele mai inexacte și frauduloase din istorie” și o „mare jenă pentru SUA”.

Statele americane vor să facă în așa fel încât oamenilor să le fie mai ușor să voteze prin corespondență și pentru a împiedica răspândirea noului coronaviurs, în contextul pandemiei mondiale.

Conform Constituției Statelor Unite, domnul Trump nu are dreptul să amâne singur alegerile. Orice întârziere trebuie aprobată de Congres. Președintele nu are nicio autoritate directă asupra celor două camere ale Congresului.


Pub