(video) Miting de proporții la Minsk în sprijinul Svetlanei Tihanovskaia, principala rivală a lui Lukașenko la alegerile prezidențiale

La Minsk, capitala Belarus, zeci de mii de oameni s-au adunat la un miting neautorizat, în sprijinul Svetlanei Tihanovskaia, candidată la alegerile prezidențiale din Belarus și principala adversară a actualului președinte, Alexandr Lukașenko, informează site-ul local de știri Tut.by.

Foto: Ольга Шукайло/TUT.BY

Mitingul inițial a fost organizat în formatul unui concert, care trebuia să înceapă la ora 18:00. Ulterior, oamenii au început să se adune din ce în ce mai mulți. Polițiștii patrulează intens zona.

În special, după reținerea celor 33 de „mercenari ruși”, au fost luate măsuri de securitate sporite, iar zona unde a fost organizat mitingul a fost înconjurat de garduri metalice încă din dimineața zilei de 30 iulie, așa cum se întâmplă la toate evenimentele din oraș.

În scurt timp, zona îngrădită a devenit neîncăpătoare pentru participanții la miting. Voluntarii centrului pentru drepturile omului „Vesna”, la rândul lor, au numărat cel puțin 25 de mii de oameni adunați.

Svetlana Tihanovskaia a povestit în fața miilor de oameni că soțul său a fost arestat acum două luni și a fost nevoită să-și ducă copii peste hotarele țării, pentru a-i proteja.

„Nu am nevoie de putere, dar soțul meu se află în spatele gratiilor. A trebuit să-mi ascund copiii. M-am săturat să îndur, m-am săturat să tac, sunt obosit de frică”, a spus ea.

Svetlana Tihanovskaia, centru / Sursa:Дмитрий Брушко/TUT.BY
View this post on Instagram

Минск сейчас.

A post shared by TUT.BY (@tutbylive) on

Autoritățile din Belarus au avertizat despre posibile provocări în timpul mitingurilor de campanie - se presupune că tulburările urmau să fie organizate de „mercenari” străini.

Amintim că autoritățile belaruse au anunțat pe 29 iulie că 32 de mercenari ai grupului militar privat Wagner, au fost reținuți în apropiere de Minsk. O altă persoană suspectă a fost reținută în sudul țării”.

Alegerile prezidențiale din Belarus sunt programate pentru 9 august 2020. Svetlana Tihanovskaia este considerată principala adversară a lui Alexandr Lukașenko dintre toți candidații admiși la alegeri.


Pub