Un preot îmbrăcat în combinezon la o slujbă de înmormântare a stârnit zâmbete în România. Reacția BOR

O fotografie cu un preot îmbrăcat în combinezon în timpul slujbei de înmormântare a provocat dezbateri aprinse pe rețelele de socializare. Scena s-a petrecut într-un cimitir din localitatea Teslui din Județul Olt, România, unde preotul paroh a oficiat slujba îmbrăcat într-un combinezon peste care a pus patrafirul, scrie B1.ro.

Foto: B1.ro

Preotul a povestit pentru presa locală că a dorit în acest fel să își ia măsuri suplimentare de protecție în contextul în care bărbatul decedat a fost diagnosticat cu Covid-19:

„Nu este un lucru ieşit din comun. Ştiţi că noi suntem şi doctori de suflete. Mai bine previi decât să tratezi. Eu sunt cel care cred în aşa ceva, există, face o nenorocire mare şi noi nu vrem să ascultăm sfaturile medicilor. M-au mai şi luat la mişto, mai sunt şi din cei care … Fenomenul să ştiţi că există, eu mi-am dat seama de la început că trebuie să ne ferim cu adevărat”, a declarat preotul, pentru 10News Media.

Preotul a ajuns subiect de glume pe internet, deși a povestit că a dorit să evite infectarea cu noul coronavirus / Sursa:B1.ro

Despre acest caz, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a precizat pentru B1.ro că în acest context este mai bine „să exagerezi cu protecția, decât sa o ignori total”.

„Cazul părintelui super-echipat poate stârni comentarii, dar cred ca avea o justificare conjuncturală. Nu cunosc amanunte. Într-un context punctual infestat e preferabil sa exagerezi cu protecția, decât sa o ignori total”, este răspunsul oferit de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.


Pub