Încă 396 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova

396

396 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 11 în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, trei sunt de import (Belgia – 1, Franța – 1, România – 1).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 24 343 de cazuri.

Totalul de teste efectuate în această zi – 1 992, dintre care primar – 1 536 şi repetat – 456.

Din numărul total de cazuri, 20 sunt în rândul lucrătorilor medicali: medici – 8, asistenți medicali – 11, personal auxiliar – 1.

Până astăzi, 17 040 de persoane s-au vindecat.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor nouă decese provocate de COVID-19.

Decesul 763: femeie în vârstă de 66 de ani din raionul Căușeni, internată în data de 24 iulie la Spitalul Raional Căușeni. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. III.

Decesul 764: femeie în vârstă de 74 de ani din municipiul Bălți, internată în data de 18 iulie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, sechele AVC, cardiopatie hipertensivă.

Decesul 765: bărbat în vârstă de 71 de ani din raionul Soroca, internat în data de 15 iulie la Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: hipertensiune arterială, ciroză hepatică, diabet zaharat.

Decesul 766: femeie în vârstă de 79 de ani, din municipiul Chișinău, internată în data de 14 iulie la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Decesul 767 : femeie în vârstă de 52 de ani din municipiul Chișinău, internată în data de 27 iulie la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat, angiopolineuropatie diabetică.

Decesul 768: bărbat în vârstă de 55 de ani din municipiul Chișinău, internat în data de 18 iulie la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială, pancreatită cronică, lacunarism cerebral cronic.

Decesul 769: femeie în vârstă de 71 de ani din raionul Strășeni, internată în data de 18 iulie la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: encefalopatie discirculatorie mixtă, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, diabet zaharat.

Decesul 770: femeie în vârstă de 70 de ani din municipiul Chișinău, internată în data de 16 iulie la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1. Comorbidități: diabet zaharat, cardiomiopatie mixtă ischemică și hipertensivă.

Decesul 771: femeie în vârstă de 64 de ani din raionul Edineț, internată în data de 15 iulie la Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: ciroză hepatică, sechele AVC, insuficiență hepato-renală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente