Nu vom mai vedea noul Outlander! Mitsubishi nu va mai lansa şi vinde maşini noi în Europa

Mitsubishi Motors va opri vânzările de mașini noi în Europa atunci când produsele sale actuale vor ajunge la sfârșitul ciclului lor de viață. Compania japoneză se va concentra pe vânzări profitabile în sud-estul Asiei, ca parte a planului său de afaceri pe trei ani, recent anunțat, destinat reducerii pierderilor.

Mitsubishi a anunțat că va “îngheța introducerea de noi produse” în Europa în cadrul unei prezentări organizate acum câteva ore pentru investitori.

https://www.youtube.com/watch?v=jkpAR1pzgus


Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Strategia intră imediat în vigoare, ceea ce înseamnă că Mitsubishi va opri planurile de înlocuire a SUV-ului Outlander în Europa, a declarat pentru Automotive News Europe un purtător de cuvânt al regiunii.

În luna decembrie a anului trecut, Mitsubishi a declarat că Outlander, modelul emblematic al Mitsubishi în regiune, va fi înlocuit cu o nouă generaţie în a doua jumătate a acestui an, însă mai nou, după câte putem vedea, planurile s-au schimbat brusc!

Niponii au menţionat în prezentare că noua generaţie Outlander va ajunge pe alte piețe globale în anul financiar 2021, care începe din aprilie 2021, în timp ce versiunea sa plug-in hybrid va apărea în anul fiscal 2022 al producătorului auto. Acest lucru sugerează că înlocuirea a fost amânată, ceea ce înseamnă că modelul actual ar putea continua să existe încă un an.

Mitsubishi intenționează totuşi să-şi păstreze o prezență “aftersales” în Europa. “Operaţiunile după vânzările de maşini este o afacere esențială și va continua”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Amintim că Mitsubishi a început să comercializeze autoturisme în Europa din 1975 și chiar a produs local maşini la uzina Nedcar din Born, Olanda, din 1995 până în 2012. Ulterior Mitsubishi a vândut Nedcar către VDL Group, o companie industrială olandeză, în decembrie 2012. Acolo în prezent se fac modele precum BMW X1, MINI hatchback și MINI Countryman.

În 2019, Mitsubishi a indicat că dorește să-și consolideze operațiunile europene atunci când a înființat o nouă companie care să supravegheze vânzările regionale, după ani de zile bazându-se pe importatorii locali. Mitsubishi a câștigat conducerea în sectorul plug-in hybrid în Europa, la scurt timp după lansarea actualului Outlander PHEV în 2014. Outlander a continuat să conducă sectorul până în aprilie 2020, în ciuda sosirii pe piaţă a mai multor rivali europeni.

În prezentarea de luni, Mitsubishi a prognozat cel de-al doilea an consecutiv al pierderilor financiare globale, afectate de o scufundare a vânzărilor datorate în parte pandemiei de COVID-19. Producătorul auto nr. 6 din Japonia anticipează o pierdere operaţională de 140 de miliarde de yeni (1.33 miliarde de dolari) pentru anul care se încheie în martie 2021. Tot de atunci se va pune în aplicare un plan de reducere a forței de muncă, a producției de maşini, dar și de închidere a dealerilor pentru a reduce 20% din costurile fixe în termen de doi ani.

Aceasta ar fi cea mai mare pierdere a Mitsubishi în cel puțin 18 ani, conform înregistrărilor financiare ale companiei din 2002. Reorganizarea companiei face parte dintr-o strategie a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi care vizează reducerea costurilor.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/