(video) În Moldova, ANTA urmărește anunțurile online de transportare benevolă a pasagerilor de ocazie! Iată ce se poate întâmpla ulterior

În acest weekend, o tânără a postat pe o reţea de socializare un mesaj video prin care a cerut tuturor celor care îl vor vedea să-l distribuie pentru a fi auzit mai bine. Femeia a fost sancţionată recent de către ANTA pentru transport ilicit de persoane, asta după ce şi-a anunţat intenţia de a transporta benevol pasageri de ocazie pe o reţea de socializare, în drum spre Rezina.

În filmuleţul de mai jos Irina Diacenco povesteşte despre faptul că în urma unui anunţ publicat într-un grup de Facebook (nu se menţionează unde exact şi nici care a fost descrierea postării), a fost contactată de un grup format din două tinere, care i-au comunicat că ar avea nevoie de transport până la Rezina, aşteptând la o staţie.

Ulterior, după ce s-au întâlnit şi au pornit spre destinaţie, în proximitatea oraşului Orhei, automobilul în care rulau cele trei tinere a fost tras pe dreapta de către ANTA. Potrivit şoferiţei, inspectorii i-au luat actele, iar pasagerele au scris o declaraţie precum că i-au plătit pentru serviciul de transport, fapt negat de aceasta. Drept rezultat Irina Diacenco a rămas fără ambele plăcuţe de înmatriculare, fără certificatul de înmatriculare şi a fost amendată cu 10.000 de lei, cu imposibilitatea de conduce automobilul în cauză pe un termen de şase luni.

Referitor la cazul Irinei Diacenco, mediatizat pe larg în ultimele zile, Agenția Națională Transport Auto a considerat necesar de a veni cu unele precizări pentru informarea publicului larg asupra detaliilor cazului menționat, după ce a fost acuzată direct de câştigarea banilor pe spinarea cetăţenilor.

Într-un comunicat de presă ANTA a precizat că “în cadrul operațiunilor de combatere a transportului ilicit de persoane și mărfuri, în vizorul inspectorilor a apărut anunțul doamnei Irina Diacenco, amplasat într-una dintre comunitățile de pe o rețea de socializare, cu propunerea de a presta servicii de transportare a persoanelor. În urma acțiunilor operative întreprinse, a fost documentat faptul efectuării transportului rutier de persoane contra cost, fără a fi înregistrat în condițiile Codului Transporturilor Rutiere”.

În baza art. 197 alin. 1 al Codului Contravențional, doamnei Irina Diacenco i-a fost aplicată amenda de 10.000 lei, fără puncte de penalizare, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe un termen de şase luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, conform prevederilor art. 439 indice (1) al Codului Contravențional.

În acest sens, Agenția Națională Transport Auto atenționează conducătorii auto care doresc să practice activități de transportare a persoanelor sau a mărfurilor, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere, adoptat prin Legea nr. 150 din 17.07.2014, pentru a activa legal și pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, în siguranță și confort.

Ce se ascunde după cuvintele “în urma acțiunilor operative întreprinse” nu se menţionează exact, însă ANTA nu confirmă şi nici nu infirmă despre faptul că aceasta a fost o cursă pusă la cale intenţionat, cu angajaţi sub acoperire, aşa după cum se discută pe larg pe Facebook.

Irina Diacenco a declarat în intervenția video că va duce această situaţie până în instanţa de judecată pentru a demonstra că s-a comis un abuz, iar ilegalitatea nu a comis-o ea, ci autoritățile care sunt plătite din banii contribuabililor.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/