(video) Premieră în Coreea de Sud: Noua generaţie KIA Carnival

Noua generaţie KIA Carnival, a patra la număr, cunoscută pe alte pieţe şi sub denumirea Sedona, a fost prezentată în Coreea de Sud. Maşina este deja disponibilă la comandă în patrie.

Caracteristici cheie:

  • KIA numeşte modelul GUV – Grand Utility Vehicle – pentru că a fost realizat în stilul unui SUV. Indicii în acest sens sunt redate de arcurile, roţile cu jante mari de până la 19 inci, capota proeminentă, railings-urile de pe acoperiş, inserţiile nevopsite de pe marginea inferioară a caroseriei, etc.
  • Măsoară maşina 5.155 (+40) x 1.995 (+10) x 1.740 x 3.090 (+30) mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv.
  • În Coreea de Sud monovolumul va rămâne disponibil în versiuni cu trei sau patru rânduri de locuri, în configuraţii cu şapte, nouă sau chiar 11 locuri! În ultimul caz, cele trei rânduri, de după scaunele frontale, conţin cât trei locuri.
  • Noul Carnival continuă să aibă două uşi posterioare laterale glisante, care acum nu sunt doar acţionate electric, ci şi dispun de senzori care le fac să se deschidă automat atunci când un pasager se apropie de maşină şi are la el cheia.
  • O altă dotare utilă este funcţia de închidere automată a uşii portbagajului atunci când şoferul cu cheie în buzunar se îndepărtează de maşină.
  • În cea mai bogată echipare, construită pe baza versiunii cu şapte locuri pentru pasageri, al doilea rând este format din două scaune individuale care pot avea reglaje individuale, încălzire, ventilare şi chiar suporturi pentru picioare. La fel, pasagerii care vor sta acolo vor avea acces la o zonă separată de climatizare, monitoare prinse de spătarele scaunelor frontale şi chiar un tunel central care conţine un compartiment cu un volum de 5.5 litri cu funcţie de răcire şi detaşabil, pentru păstrarea unei mâncări de exemplu.
  • Pentru că este o maşină lungă şi poate avea până la patru rânduri de scaune, KIA a avut grijă să facă procesul de comunicare între şofer şi pasagerii unul intuitiv şi uşor. În fiecare rând de scaune există microfoane prin care vocile se amplifică şi redate prin boxele sistemului audio, automat recunoscându-se cine şi cu cine poartă un dialog.
  • O bună parte a planşei de bord este unificată cu cea introdusă pe noul Sorento. În echipare de top se oferă la fel două monitoare de 12.3 inci fiecare, un volan similar, dar şi un levier rotativ al cutiei de viteze. Designul planşei este însă unul original, cu mai multe linii orizontale.
  • Printre alte dotări disponibile se numără un sistem de iluminare ambientală, sistem audio Krell cu 12 difuzoare, cruise control adaptiv, sistem de frânare automată, sistem de menţinere în bandă, cel puţin şapte airbag-uri, etc.
  • KIA Carnival împarte cu noul Sorento şi platforma, însă nu şi motoarele, cel puţin pe piaţa din Coreea de Sud. Maşina este disponibilă la alegere cu un V6 GDI natural aspirat de 3.5 litri (294 CP/355 Nm) sau cu un turbo diesel de 2.2 litri şi cu patru cilindri (202 CP/441 Nm). Ambele motoare fac parte din noua familie Smartstream şi sunt cuplate fără alternativă la o cutie de viteze automată în opt rapoarte. Tracţiunea este doar pe puntea din faţă.

Vânzările noului KIA Carnival încep în Coreea de Sud până la sfârşitul verii. Preţul de start pentru versiunea de bază cu nouă locuri pentru pasageri este de 26.300 dolari (cu motor V6), ori 27.300 dolari (cu motorul pe benzină). Preţul minim al modelului cu şapte locuri, disponibil numai în echipări de top, este de minim 32.000 de dolari SUA.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/