(video) Noul Mercedes-Benz S-Class – primul automobil din lume cu airbaguri frontale pentru pasagerii din spate

Compania Mercedes-Benz continuă să dezvăluie pe etape noua generaţie S-Class înainte de premiera programată pentru luna septembrie din acest an.

În acest episod ne spune despre alte inovaţii şi dotări interesante pe care le va avea modelul său de top, unele care îl fac mai inteligent în multe domenii, iar experiența de conducere atinge astfel noi culmi.

Noile caracteristici anunţate:

  • Noul S-Class va putea fi dotat cu suspensia opţională E-ACTIVE BODY CONTROL, care face uz acum de cinci procesoare multi-nucleu, peste 20 de senzori şi o cameră stereo, pentru a răspunde predictiv la diferite situații de conducere:
    • Suspensia complet activă face uz de sistemul electric de 48 de volți de la bord, punând la dispoziţie o variație foarte largă a caracteristicilor de manipulare în diferite moduri de conducere.
    • Unitățile de control ale sistemului analizează situația de conducere de 1.000 de ori pe secundă și adaptează suspensia în consecință.
    • E-ACTIVE BODY CONTROL reglează forțele de amortizare și arcurile în mod individual la fiecare roată, și nu doar contracarează ruliul, înclinarea în faţă sau ascensiunea frontală.
    • În modul de conducere COMFORT, funcţia de scanare a drumului folosește camera stereo multifuncțională (SMPC) pentru a monitoriza suprafața carosabilă din fața vehiculului. Arcurile de suspensie sunt apoi acționate pentru a reduce considerabil mișcările corpului la traversarea denivelărilor rutiere.
    • În modul de conducere CURVE, vehiculul se apleacă activ în curbe. Funcția de aplecare și configurarea confortabilă a suspensiei îmbunătăţesc foarte mult confortul călătoriei, astfel încât pasagerii cu stomac sensibil sau care au rău de maşină se vor simte deosebit de bine.
    • Cu E-ACTIVE BODY CONTROL debutează o nouă funcţie a sistemului PRE-SAFE, atunci când o coliziune laterală este foarte probabil să se întâmple (detalii vor fi mai jos).
  • E-ACTIVE BODY CONTROL adaugă hidropneumatică semi-susținută la suspensia de aer. Arcurile de aer suportă sarcina de bază a corpului vehiculului și reglează treptat nivelul. Elementele hidropneumatice generează forțe dinamice care acoperă forțele suspensiei pneumatice, sprijinind și amortizând activ corpul vehiculului. La fiecare roată este instalat câte un amortizor în axul căruia două camere de lucru au o supapă de amortizare reglabilă și un rezervor de presiune hidraulică. Amortizorul este conectat la o unitate inteligentă motor-pompă din rețeaua de 48 V prin linii hidraulice. Acționarea unității motor-pompă permite deplasarea fluidului hidraulic pentru a crea o diferență de presiune în amortizor, permițând generarea unei forțe active. Unitățile motor-pompă de la toate cele patru roți sunt coordonate de o unitate de control centrală care acționează, de asemenea, supapele și compresorul pentru arcurile de aer, prin urmare, controlând întotdeauna întregul sistem de suspensie.
  • Noul S-Class va putea fi dotat opţional cu o pune spate directoare sau cum îi spunem noi – sistem de roţi directoare spate. Cu aceasta, marele S-Class va fi la fel de agil ca un automobil compact. Unghiul de direcție la puntea spate variază într-un interval de până la 10 grade, permițând manevrabilitate și agilitate impresionantă în zonele urbane (vezi o demonstrație video şi aici). În același timp, manipularea beneficiază de o extensie virtuală a ampatamentului la viteze mai mari!
    • Cu direcție pe puntea spate și un unghi mare de direcție acolo, raza necesară întoarcerii noului S-Class este redusă cu până la doi metri. Acest lucru îi oferă noului model cu ampatament lung o rază de întoarcere necesară mai mică de 11 metri.
    • Această manevrabilitate și agilitate extraordinară se realizează și prin combinarea direcției de pe puntea spate cu un raport de direcție mai direct pe puntea față.
    • Acționarea integrată a direcției și frânelor face manipularea și mai precisă, dar și mai stabilă în situații dinamice.
    • Atunci când se va opta pentru această caracteristică opţională, clienții vor putea alege între două variante, una cu un unghi de direcție spate de până la zece grade și una cu până la 4.5 grade.
  • Un motor electric antrenează un ax dedicat la puntea spate printr-o curea de antrenare. Acest lucru face ajustări axiale la ax. În funcție de viteză și unghiul de direcție, roțile din spate sunt rotite în aceeași direcție sau în sens invers ca roțile din față (direcție în aceeași direcție sau contra-direcție). În termeni simplificați, acest lucru produce mai multă agilitate și o rază de virare mai mică prin contra-direcție și mai multă stabilitate cu direcţia în aceeași direcție. În noul S-Class, unghiul complet de direcție de zece grade este utilizat în special în timpul manevrelor de parcare. Datele de mediu ale senzorilor vehiculului (radar, cameră foto, ultrasunete) sunt utilizate pentru unghiuri mari de direcție pentru a adapta unghiul maxim la situația relevantă. Sistemul trece de la contra-direcţie /la direcție în aceeași direcție, automat, când se atinge peste 60 km/h. Diferitele moduri de conducere se bazează pe strategii de direcție diferite. Unghiurile și traiectoriile punții spate respective sunt afișate în meniul modului de conducere pe afișajul central. Direcția punții spate de 10 grade are un mod special “lanţ de zăpadă”. Când este activat de șofer, unghiul de direcție pe puntea spate este redus, iar caracteristicile de direcție sunt adaptate pentru condițiile speciale a unui drum înzăpezit.
  • Noul S-Class va stabili, de asemenea, standarde în ceea ce privește siguranța în caz de accidente rutiere:
    • Cu o nouă funcție PRE-SAFE Impulse Side, Mercedes-Benz a mărit acum măsurile luate automat de automobil în faza de pre-impact:
      • Când un impact lateral amenință pasagerii, caroseria vehiculului poate fi ridicată datorită suspensiei E-ACTIVE BODY CONTROL (opțional) în câteva zecimi de secundă. Acest lucru direcționează forțele de impact către structuri deosebit de rezistente în zona inferioară a vehiculului, cum ar fi pragurile (sistemul este similar cu ce are Audi pe noul A8).
      • Înălţimea maximă a corpului ridicat este în această situaţie este de până la 80 mm.
  • Măsurile suplimentare de protecție a ocupanților provin din multe dintre inovațiile anunţate pe vehiculul Experimental Safety Vehicle (ESF) 2019. De exemplu:
    • Noul airbag posterior (opțional) este primul airbag frontal din lume pentru cei doi pasageri care stau pe locurile spate din dreapta şi stânga (în caz că vorbim despre o banchetă, deşi e valabil şi pentru modelul cu scaune individuale). Designul său cu o structură inovatoare, tubulară, este unic. În consecință, se desfășoară în special cu ușurință, iar în coliziuni frontale severe poate reduce foarte mult sarcinile care acționează pe capetele și gâturile pasagerilor din spate.
      • Structurile cilindrice, tubulare ale pernei de aer, sunt umflate cu gaz comprimat și desfășoară o structură în formă de aripă la acţionare. Un airbag mare, asemănător unui cort, se desfășoară între cele două aripi, iar acest lucru este umflat de aerul din jur prin intermediul unor supape brevetate special în piele. Aceste supape sunt concepute astfel încât aerul să nu poată scăpa atunci când pasagerul din spate este cufundat în airbag. Volumul relativ redus al tuburilor permite implementarea rapidă a unui volum de airbag relativ mare. Aceasta are loc cu o forță relativ redusă și un risc scăzut de rănire, deoarece aripile tubulare dau loc obstacolelor. Airbag-ul îmbunătățește efectul de reținere a sistemului de centuri și poate sprijini capul și gâtul pentru a reduce semnificativ sarcinile pe acestea. În combinație cu airbagul din centură, noul S-Class stabilește noi standarde pentru siguranța ocupanților din spate.
    • Noile catarame iluminate (opționale), în care se prind centurile de siguranţă, sunt acum mai ușor de localizat. Acest lucru face ca atașarea centurii de siguranță să fie mai intuitivă
    • În combinație cu asistentul interior MBUX (MBUX Interior Assistant), o cameră poate fi acum folosită pentru a detecta un scaun pentru copii pe scaunul pasagerului din față, pentru prima dată. Pe ecranul central apare un mesaj de fixare a centurii pentru scaunul auto, înainte ca șoferul să plece de pe loc.
    • În cazul unui impact lateral sever, noul airbag central (disponibil în funcție de țară) îşi face apariţia între șofer și pasagerul din față, reducând riscul ca cei doi să intre în contact cu ale lor capuri.
  • Ultima generație a pachetului de asistență la conducere (Driving Assistance Package) are funcții noi și numeroase îmbunătățite. De exemplu:
    • Active Blind Spot Assist:
      • Funcția de avertizare la ieşirea din maşină oferă acum un avertisment imediat ce șoferul sau pasagerul din față ajung să pună mâna pe mânerele interioare! Acest lucru se datorează faptului că MBUX Interior Assistant recunoaște când o mână se apropie de mânerul ușii.
      • O avertizare vizuală este dată de un triunghi de avertizare roșu în oglinda exterioară și prin intermediul iluminatului ambiental activ.
    • Active Steering Assist:
      • Aceasta ajută șoferul să formeze un coridor de urgență și încurajează și alți șoferi să formeze un coridor.
  • Datorită senzorilor de mediu îmbunătățiți și integrării în MBUX, sistemele de parcare oferă șoferului un suport și mai bun atunci când manevrează la viteză mică:
    • Active Parking Assist foloseşte acum:
      • Senzori de mediu îmbunătățiți: 12 senzori cu ultrasunete în față și în spate, cu performanțe îmbunătățite.
      • Interfață de utilizator nou dezvoltată, inteligibilă și simplificată, integrată în MBUX, un control tactil convenabil.
      • Pozițiile utilizatorilor și obiectelor rutiere pot fi înregistrate în mod fiabil și extrem de precis. În acest caz există şi o funcție de frânare automată de urgență la deplasarea în marşarier.
      • Datorită integrării direcției opționale pe puntea spate, planificarea traseului poate fi făcută proporțional
  • Pachet de parcare cu un set de camere la 360 de grade (opțional):
    • Senzori de mediu extinși, acum cu fuziune de senzori: patru camere suplimentare (în corpurile oglinzilor retrovizoare laterale, în faţă şi în spate). Acestea permit recunoașterea și oferirea mai multor locuri de parcare
    • Locurile de parcare definite de marcaje (nu de vehicule) pot fi, de asemenea, folosite pentru prima dată pentru parcarea automată!
    • Cele patru imagini individuale ale camerei sunt combinate într-o imagine tridimensională a împrejurimilor vehiculului. Acest lucru este afișat pe afișajul central cu perspective dinamice!
    • Imaginea tridimensională poate fi rotită intuitiv în jurul vehiculului în format digital și are chiar și o funcție de zoom.
    • Extended side view: ușurează manevra în apropierea de obstacole paralele, precum borduri, pereți de garaj, etc.
    • Frânare automată în caz de detectare a pietonilor, fie când are loc deplasarea înainte, fie în marşarier, dacă Parking Assist este activ.
    • Prevenirea coliziunii în jurul întregului vehicul este posibilă, respectând în același timp cerințele stricte ale UNECE R79 pentru parcarea automată.
    • Modelul vehiculului este calculat în timp real:
      • Afișează starea vehiculului (de exemplu: indicatoare, frânare).
      • Dezvăluie obstrucțiile vizuale (de exemplu: uși deschise, oglinzi rabatabile).

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-mercedes-benz-incepe-sa-prezinte-noul-s-class-iata-ce-sistem-multimedia-are/

https://autoblog.md/video-noul-mercedes-benz-s-class-w223-are-deja-o-caroserie-de-serie-si-noi-faruri/

https://autoblog.md/foto-s-class-ul-printre-electromobilele-mercedes-surprins-la-teste-are-la-fel-manere-retractabile/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/