/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Reacția Kremlinului în cazul presupuşilor mercenari ruşi arestaţi la Minsk: Rusia şi Belarus sunt partenerii cei mai apropiaţi

missing
30 iulie 2020, ora 20:40

Kremlinul a dezminţit joi că ar încerca să destabilizeze Belarus, după arestarea în această ţară a 33 de ruşi suspectaţi că ar fi combatanţi care pregătesc “acte de terorism” înaintea alegerilor prezidenţiale din 9 august, potrivit AFP și agerpres.ro.

“Există insinuări potrivit cărora unele organizaţii trimit oameni pentru a destabiliza situaţia în Belarus, este evident că acesta nu poate fi cazul, Rusia şi Belarus sunt aliaţi, partenerii cei mai apropiaţi”, a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Potrivit lui, Minskul nu a transmis nicio informaţie referitoare la “activităţi ilegale care ar putea fi cauza arestării acestora”.

Belarus a anunţat miercuri arestarea în apropiere de Minsk a 32 de “combatanţi” din grupul paramilitar rus “Wagner”, considerat ca fiind apropiat Kremlinului, şi a unei a 33-a persoane în altă parte în ţară.

Peskov a confirmat că toţi sunt ruşi şi că alţi 200 sunt căutaţi de autorităţile belaruse.

Potrivit Minskului, aceşti bărbaţi sunt “suspectaţi de pregătirea unor acte de terorism” cu câteva zile înaintea unor alegeri prezidenţiale dificile pentru autoritarul preşedinte Aleksandr Lukaşenko.

Aliate istoric, Moscova şi Minsk întreţin relaţii tensionate de la sfârşitul anului 2019, şeful statului belarus acuzând Rusia că doreşte să-i reducă ţara la statutul de vasal şi să se amestece în scrutinul din 9 august în favoarea adversarilor săi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram