/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Codul galben de caniculă expiră la noapte. Cum au făcut azi oamenii față arșiței

missing
30 iulie 2020, ora 20:52

Codul galben de vreme caniculară, ce a durat aproape o săptămână, expiră la noapte. Cel mai cald a fost ieri, când, la umbră, au fost înregistrate 37 de grade, în raioanele din stânga Nistrului. Vremea, spun sinopticienii, se răcește de mâine, în medie, cu 5 grade. La noapte, va ploua cu descărcări electrice. Astăzi, chișinăuienii au încercat cum au putut să se ascundă de arșiță. Le-a fost bine celor care au optat pentru plajele din capitală. Însă, au trebuit să se ferească de aglomerație.

Călătoriile cu troleibuzul în ultima săptămână a lui Cuptor au fost o adevărată provocare pentru majoritatea pasagerilor. Lipsa aerului condiționat a fost compensată cu geamurile deschise. Însă, de voie, de nevoie, oamenii oricum urcă pentru că, spun ei, nu au altă soluție de a ajunge la destinație.

Iată eu am probleme cu inima, mai pun masca asta, în genere mă înăduș”.

Altă ieșire din situație nu-i, de lucrat trebuie și de mers tot trebuie”.

Iaca așa, mergem și răbdăm, ce să facem, n-avem încotro, așa-i politica în țară. Îi cald, corect că îi cald, unde-i condiționerul? Nu-i. Eu am mers azi unul, era condiționer, da aici nu-i”.

Mai mult, taxatorii și șoferii ne-au spus că din cauza temperaturilor sufocante, unii pasageri refuză să poarte masca și chiar intră în conflict din cauza acestora.

Chiar cu taxatorul ieri am avut un caz. – Ce caz? – Nu a vrut să poarte masca și taxatorul i-a făcut observație, el mai departe gălăgie, că-i cald, că nu suportă.

Ceva de genul: nu pot respira sau mă sufoc, ea spune. Asta-i situația, lucrez, lucrez, mă sufoc, dar lucrez.

Le-a fost greu și muncitorilor implicați în lucrările de reparație a drumurilor sau la salubrizarea teritoriului. Își găsesc salvarea în apa consumată și în umbra copacilor.

„Iaca lucrăm, mai bem un pic de apă, mai stăm la umbră, iar ieșim, iar măturăm. E obositor, că-i cald, de-atâta.

Lucrăm si iată cum vedeți, când la soare, când la umbră”.

Mai puțin au fost afectați de arșiță cei care s-au refugiat pe plajele din capitală. Fie că au venit cu prietenii sau cu familia, oamenii s-au întins pe nisipul fierbinte în căutarea bronzului perfect. Unii, mai curajoși, au intrat și în apă.

Mai greu, mai ușor, în apă, pe mal.  La mare e închisă granița. Ce să facem? Unde găsim acolo ne așezăm.

Ce să facem dacă acum nici la mare nu te poți duce? Măcar aici, și nu venim tare des, dar cât de cât.

Iată am luat o torbă de mâncare, 2 sticle de apă, ștergare și am venit aici să ne odihnim. Ce să facem? Dacă nu avem posibilitate să ne ducem la mare, stăm în caniculă aici”.

La noapte, expiră codul galben de vreme caniculară ce a durat 5 zile. Potrivit meteorologilor, cel mai cald a fost ieri, când la umbră s-au înregistrat 37 de grade, în regiunea din stânga Nistrului. De mâine, vremea se răcește ușor, în medie cu 5 grade.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram