image
Sursa foto: facebook

Nantoi, despre Dodon care l-a numit „președinte al Transnistriei” pe Krasnoselski: „Cel mai mincinos șef de stat”

Expertul în problema transnistreană, deputatul PAS, Oazu Nantoi, a criticat dur acțiunile șefului statului Igor Dodon, după ce acesta l-a invitat ieri pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski în reședința de stat de la Condrița și a avut o discuție cu el de la egal la egal. Mai mult ca atât, Dodon l-a numit „președinte al Transnistriei”, „liderul Transnistriei”, iar cele peste 27 de posturi militare ilegale care împovărează viața oamenilor din regiune, le-a numit „posturi temporare de carantină”.

„Igor Dodon pe lângă faptul că este cel mai mincinos președinte din RM, el este agent de influență al Federației Ruse, care are drept scop realizarea scenariului Kozak-2”, amintește Oazu Nantoi.

Potrivit deputatului, acest scenariu este o ramificație a proiectului președintelui rus Valdimir Putin, cu genericul „Ialta-2”. Cu alte cuvinte se dorește transformarea RM într-un cobai politic unde va fi realizat scenariul Kozak-2 care ulterior va fi impus Ucrainei ca model de soluționare a situației din raioanele din regiunile Lugansk și Donețk.

„Pentru mine ca cetățean al RM comportamentul lui Dodon este umilitor și inadmisibil. Din punct de vedere al Constituției și al jurământului depus de acest individ este o trădare a intereselor naționale”, a mai spus Oazu Nantoi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: