image
Sursa foto: uefa.com

UEFA a pregătit un protocol extrem de strict pentru Champions League și Europa League

UEFA a pus la cale un protocol extrem de strict prin care să ducă la capăt acest sezon european, în ciuda pandemiei de COVID-19.

Protocolul gândit de UEFA pentru restul meciurilor din Champions League și Europa League este extrem de strict. Conform Marca, fiecare club va efectua o serie de teste pentru coronavirus cu 48 de ore înainte de decolare. Meciurile rămase din Champions League se vor disputa în Portugalia, iar cele din Europa League vor avea lor în Germania.

"Buncărul anti-coronavirus propus de UEFA pentru finalul sezonului european", scriu jurnaliștii de la Marca despre măsurile UEFA.

Fiecare club va avea câte un medic repartizat care va fi responsabil de rezultatele testelor efectuate de jucători. Un alt medic va fi responsabil pentru igiena din zonele frecventate de jucători și staff. Spre exemplu, înainte ca o echipă să ajungă la stadion, medicul respectiv va trebui să cerceteze zona și să fie sigur că jucătorii și stafful tehnic pot pătrunde în siguranță în arenă.

Acești medici angajați de UEFA vor fi mereu în contact cu medicii deja angajați de fiecare club în parte. Temperatura jucătorilor va fi măsurată după fiecare deplasare. Echipele trebuie să ajungă la stadion la un interval de zece minute. Mai mult decât atât, jucătorii vor fi testați înaintea fiecărui meci.

În fiecare stadion vor fi instaurate patru zone de protecție. În Zona 1 pot intra cel mult 120 de persoane, dintre care 90 din partea cluburilor. 45 de fiecare parte. Aici intră la socoteală și fotbaliștii, antrenorii, medicii.

În Zona 2 se află numai oamenii responsabili de transmisiunea meciului, iar aici nu pot intra mai mult de 100 de oameni. Zona 3 este zona dedicată jurnaliștilor, iar UEFA va decide ulterior câte acreditări va acorda, iar Zona 4 este în afara arenei.

Sferturile de finală, semifinalele şi finala vor fi jucate într-un turneu care va avea loc la Lisabona, în august. Toate înfruntările se vor disputa într-o singură manşă, pe stadioanele celor de la Benfica şi Sporting.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: