image
Sursa foto: New York Times

Misterul coletelor din China: De ce sute de americani au primit prin poștă plicuri cu semințe necunoscute și nesolicitate

Oficialii din 27 de state americane le-au cerut rezidenților să nu planteze semințele primite prin poștă, în colete nesolicitate din China, în ultimele zile, scrie New York Times.

Sute sau chiar mii de americani s-au trezit acasă, în ultimele zile, cu colete expediate din China. În ele au găsit plicuri cu semințe de origine necunoscută, notează cotidianul american. Asta deși etichetele de pe colete spuneau că în acestea s-ar găsi bijuterii, căști sau jucării.

O situație similară a fost raportată și de autoritățile din Canada. Oficialii au avertizat deja oamenii să nu planteze semințele, sub temerea că plantele ar putea fi invazive sau periculoase. Asta deși o primă analiză sugerează că mai mulți destinatari au primit semințe de nuferi, în vreme ce unele fotografii arată că au fost primite și banale semințe de floarea soarelui.

Comisarul pentru Agricultură din Kentucky, spre exemplu, le-a cerut cetățenilor să raporteze imediat primirea pachetelor și să se spele pe mâini dacă au atins plicul cu semințe. În Louisiana, oficialii au aflat că unii rezidenți au apucat să planteze semințele și au anunțat, prin urmare, că autoritățile vor distruge plantele care vor ieși din pământ. Deocamdată, o primă variantă luată în calcul de polițiști este cea a unei escrocherii mai degrabă minore.

Înșelătoria presupune că un comerciant expediază produse ieftine unor destinatari care nu le-au solicitat, apoi postează recenzii pozitive în numele acestora pe internet, pentru a-și crește ratingul, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: