image
Sursa foto: moldpres.md

După o nuntă organizată în raionul Râșcani zilnic cresc cazurile de infecție cu COVID-19

Sâmbăta trecută în RM au fost organizate mai multe ceremonii precum nunți, cumetrii și zile de naștere chiar dacă acestea sunt interzise. În urma acestora mai multe persoane s-au infectat cu noul coronavirus. MAI-ul anunță că persoanele implicate în organizarea acestora au fost sancționate dur.

În cadrul briefingului intersectorial al Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale, secretarul de Stat Constantin Râmiș a anunțat că după ce sâmbătă în raionul Râșcani a avut loc o nuntă, numărul celor infectați cu COVID-19, crește zilnic.

„Evitați aglomerarea pentru că acele nunți acele festivități, ceremonii organizate în raioane, în special s-a vorbit despre nunta din raionul Râșcani după care continuă se fie înregistrate cazuri de infecție deja câteva zile la rând. Prin Hotărârea nr. 21 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a prelungit strarea de urgență în sănătate publică până la 31 august. Toate măsurile rămân în vigoare apelăm la responsabilitate pe toți cetățenii”, a menționat Râmiș.

Secretarul de Stat al MAI Sergiu Golovaci a declarat că în weekend-ul trecut pe teritoriul RM au fost organizate ilegal mai multe ceremonii. Organizatorii au fost sancționați.

„Este îngrijorător faptul că au fost înregistrate pe parcursul săptămânii trecute cinci cazuri când atât cetățenii cât și administratorii localurilor conștient au încălcat deciziile Comisiei Naționale de Sănătate Publică și au admis organizarea nunților, cumetriilor și zilelor de naștere. Au fost documentate cinci cazuri și au fost sancționate foarte dur toate persoanelor implicate”, a punctat Golovaci.

Noutăţile partenerilor

comentarii: