Aura, despre viața oamenilor de artă pe timp de pandemie: De jumătate de an nu mai avem niciun venit, iar unii ne vorbesc foarte obraznic

Interpreta Aura, ca și alți oameni de artă, de jumătate de an nu mai are nicio ocupație, iar acum trăiește din rezervele financiare pe care le-a acumulat până la pandemie, scrie SHOK.md.

Foto: captură foto

„Stăm acasă de jumătate de an nu avem nici o ocupție, altceva de cât să vorbim cu apropiații, să ieșim la plimbare, asta e, dar cât poți? E foarte greu psihologic și material, pentru că trăim toți acum din rezerve. Cea mai mare problemă psihologică este din motivul că nu știi când se termină toate acestea”, a spus Aura în cadrul unui interviu pentru Dorin Galben.

„Îmi pare rău, că în această perioadă de vară noi am fi putut activa în aer liber, să folosim acest timp frumos cu respectarea tuturor restricțiilor. Nu este atât de complicat”, a menționat interpreta.

Aura mărturisește că nu poate pretinde nici măcar la cele 2.700 de lei din partea statului: „Ajutor de șomaj nu este. Majoritatea muzicienilor, interpreților lucrează pe patentă. Eu am și o agenție de organizare a evenimentelor, care tot este în șomaj tehnic. Pot să spun mai mult, am reziliat contractul de chirie. Am plătit chiria din martie până în iunie, cu speranța că totuși ceva se relansează și când am văzut că trebuie să achit multe de toate, am zis, de unde, pe zero, oricum nu am nici un venit, încă să mai plătesc și toate acestea”.

În context, ea a răspuns celor care au criticat protestul prestatorilor de servicii organizat recent în fața clădirii Guvernului: „Unii vorbesc foarte obraznic, am văzut niște comentarii la protestele care au fost în PMAN, mulți s-au dat cu părerea și au scris foarte urât: ați ajuns și voi, bine că știți să luați bani cu sutele de euro pentru a evolua, mai duceți-vă și voi la construcții. În cazul unui muzician, interpret în cazul meu, stau mulți ani de studii. Dacă trebuia să merg la construcții, eu după clasa a 8-a mergeam la o școală profesională tehnică și mă făceam zugrav și era mult mai simplu”.

Cu ce probleme se confruntă colegii de breaslă ai interpretei citiți pe SHOK.md.


Pub