Străzile a trei localități din sudul țării au fost iluminate, într-un proiect sprijinit de Partidul Șor

Încă o comună din raionul Cahul dispune de iluminare stradală, datorită proiectului susținut de Ilan Șor, liderul Partidului „Șor”. Este vorba despre localitățile Doina, Rumeanțev și Iasnaia Poleana, reunite în comuna Doina. Aseară, în com. Doina a fost mare sărbătoare în contextul inaugurării festive a sistemului de iluminat stradal. În aplauzele locuitorilor, cele peste 500 de corpuri de iluminat de tip LED instalate pe cei 9 kilometri de rețea electrică s-au aprins sub privirile sătenilor, ale deputaților prezenți la eveniment și a liderului Partidului „Șor”.

Foto: partidulsor.md

La evenimentul de inaugurare au participat mai mulți locuitori ai satului, inclusiv copii, iar bucuria se putea citi pe fețele tuturor, indiferent de vârstă. Un show de focuri de artificii a luminat, aseară, cerul din comuna Doina, aducând bună dispoziție localnicilor.

Într-o intervenție live, Ilan Șor a menționat că Partidul „Șor” nu face politică, dar realizează lucruri concrete pentru oameni.

„După cum vedeți, noi ne îndeplinim promisiunile. Și așa se întâmplă în fiecare oraș sau sat unde sunt la conducere primari ai Partidului „Șor”. Acest an noi l-am dedicat Luminii. Ne-am propus să aprindem luminile în peste o sută de localități și vom realiza acest obiectiv”, a menționat Ilan Șor.

Primarul localității, Serghei Caramalac spune că acest proiect a fost extrem de dorit la Doina, iar datorită susținerii echipei Partidului „Șor” un vis a devenit realitate.

„Mă bucur că fac parte din echipa Partidului „Șor”. Avem mult de lucru aici, trebuie să îmbunătățim infrastructura, trebuie să asigurăm oamenii cu apă potabilă și să realizăm multe alte proiecte ca oamenii să simtă că trăiesc în secolul XXI”, a spus primarul.

Vicepreședintele partidului Șor, Vitalie Balinschi le-a dat asigurări locuitorilor comunei Doina că urmează să fie implementate și alte proiecte.

„Noi am promis că Doina va deveni un exemplu pentru întreg raionul Cahul. Noi azi încă o dată dăm asigurăm că această localitate va fi mândria Partidului „Șor” din raionul Cahul. Mai avem și alte proiecte pe care le vom implementa aici tot în acest an”, a subliniat Balinschi.

Vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului „Șor”, Violeta Ivanov s-a arătat plăcut surprinsă de spiritul gospodăresc al locuitorilor, spunând că ei merită o viață mai bună.

„Meritați să vă bucurați de iluminat stradal și de alte proiecte de acest gen. Mă bucur foarte mult că văd aici foarte mulți copilași, viitorul lor trebuie să fie acasă. Vom realiza aici multe proiecte așa încât vecinii să vă invidieze în sensul bun al cuvântului”, a spus Ivanov.

Nu au lipsit de la eveniment nici deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova. Acestea au spus că anul acesta a fost unul foarte productiv, iar pas cu pas Partidul „Șor” realizează promisiunile date în campania electorală.

„Partidul Șor nu se teme de alegeri anticipate. Noi suntem gata în orice moment de alegeri, deoarece avem cu ce veni în fața oamenilor, putem arăta ce am făcut în acest an pentru țara noastră”, a menționat Reghina Apostolova.

„Noi cunoaștem că majoritatea localităților rurale, din păcate, nu au iluminat stradal. Noi suntem mândri că bunele practici implementate, începând cu anul 2015, când Ilan Șor a intrat în politică, sunt preluate și aplicate și în alte localități”, a menționat Marina Tauber.

Precizăm că, pentru 2020, Partidul „Șor” își propune să implementeze proiecte de iluminat public în circa o sută de localități din țară. Formațiunea politică și-a asumat angajamentul în fața cetățenilor că va implementa proiecte de iluminat stradal în toate localitățile cu primari din partea echipei lui Ilan Șor, iar în raionul Orhei va ilumina toate cele 74 de sate și comune, indiferent de apartenența politică a aleșilor locali.

În prezent sunt în toi lucrările pentru implementarea proiectelor de iluminat stradal și în alte câteva zeci de localități din raionul Orhei. De la începutul anului, proiecte similare au fost definitivate în mai multe comune și sate din raionul Orhei, dar și în localități din raionul Fălești și Criuleni. Un proiect ambițios de iluminat public este implementat și în orașul Taraclia, care va deveni, până la Ziua Independenței Republicii Moldova, cel mai iluminat oraș din regiunea de sud a țării.


Pub