Instituția prezidențială vine cu explicații: „Expresiile utilizate țin de un context exclusiv protocolar și nu se extind asupra stării politice de facto”

Președinția a venit cu o explicație, după ce mai mulți politicieni au criticat modul în care a fost tratat liderul de la Tiraspol, la întrevederea care a avut loc ieri la Reședința de la Condrița, dar în special faptul că Igor Dodon l-a numit pe Vadim Krasnoselski „președintele Transnistriei”.

Foto: Facebook

„Expresiile utilizate țin de un context exclusiv protocolar și nu se extind asupra stării politice de facto privind statutul regiunii transnistrene a Republicii Moldova.

Cel mai important acum este să negociem cât mai calculat posibil și să asigurăm o relaxare cât mai substanțială a relațiilor dintre malurile Nistrului, pentru accelerarea proceselor de reîntregire teritorială a țării”, a comentat instituția prezidențială, la solicitarea UNIMEDIA.

Între timp, imaginile video în care șeful statului, Igor Dodon, spune, în limba rusă, că a avut o discuție cu „președintele Transnistriei” au fost retrase de pe pagina oficială.

Președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, au avut o întrevedere pe 28 iulie, a șaptea la număr, la Reședința de Stat de la Condrița.


Pub