Posturile ilegale instalate de partea transnistreană în Zona de Securitate urmează să fie demontate necondiționat

Viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a participat la audierile Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, unde a raportat evoluția situației în Zona de Securitate.

Foto: publika.md

În special, subiectul central al discuției a vizat posturile ilegale instalate de partea transnistreană, sub pretextul combaterii pandemiei de coronavirus.

Potrivit negociatorului șef din partea Chișinăului, aceste posturi urmează a fi demontate necondiționat. S-a menționat faptul că numărul posturilor ilegale în Zona de Securitate a fost redus de la 37 la 13.

Cristina Lesnic a argumentat la ședința de astăzi a Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică necesitatea unor modificări de îmbunătățire legislativă în domeniul de responsabilitate și a informat membrii Comisiei despre abordarea conceptuală a Biroului Politici de Reintegrare.

Amintim că marți, 28 iulie , Președintele țării Igor Dodon avut o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Aceasta a fost a șaptea întrevedere de acest gen, de la începutul mandatului actualului șef de stat.Printre subiectele discutate la întrevedere sunt deschiderea unei linii de troleibuz Varnița-Tighina, problema telecomunicațiilor și a posturilor de control.


Pub