Administratorii mai multor saloane de frumusețe și farmacii s-au ales cu amenzi. Ce abateri au depistat inspectorii ANSP

Administratorii mai multor saloane de frumusețe, unități de comerț și farmacii au fost amendați de inspectorii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) pentru că au încălcat măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pe parcursul ultimei săptămâni. Potrivit șefului adjunct al ANSP, Vasile Guștiuc, din cele 171 de obiective supuse verificării, în cazul a 46 au fost aplicate contravenții administrative.

Foto: D3Design.com

„Continuă să se ateste un număr destul de mare de agenți economici care admit abateri de la acele norme impuse de autorități pentru combaterea și prevenirea răspândirii cu Covid-19. Pe parcursul săptămânii precendente din cele 171 obiective care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova și sunt pasibili de controlul de stat în domeniul sănătății publice la 46 din ele au fost atestate diverse încălcări al normelor, 20 din ele față de prestatorii de servicii de înfrumusețare, 16 prestatorii de serviciu de comerț și 7 contravenții față de prestatorii de servicii medicale și farmateutice”, a declarat Vasile Guștiuc, directorul adjunct al ANSP.

Specialiștii ANSP au depistat mai multe abateri.

„Angajatorii nu asigură efectuarea triajului dimineața a angajaților înainte înainte de începerea zilei de muncă, se admit în continuare aglomerări în spațiile comerciale, purtatul măștilor rămâne dificil în spațiile închise, nu toți angajatorii își asigură angajații cu mijloace de protecție individuală, iar în unele cazuri angajații nu le utilizează”, a mai adăugat Guștiuc.

Astăzi, Republica Moldova a înregistrat un număr de peste 400 de cazuri cu Covid-19, aproape 200 find doar în municipiu Chișinău.


Pub