Reprezentantul Special al OSCE salută întrevederea recentă dintre Igor Dodon și liderul de la Tiraspol și speră la un dialog „constructiv și orientat spre viitor”

Reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană Thomas Mayr-Harting a salutat întrevederea de ieri a președintelui țării Igor Dodon cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la Reședința de Stat de la Condrița.

Foto: osce.org

„Este încurajator că această întrevedere a avut loc și că ambele părți s-au focusat pe probleme de importanță deosebită pentru bunăstarea persoanelor care trăiesc pe ambele maluri ale râului, precum libera circulație, integrarea rețelelor de telecomunicații și înființarea unei noi linii de troleibuz între Bender - Varnița. Sper că această întâlnire va deschide calea către un dialog constructiv și orientat spre viitor între părți și va duce la rezultate concrete și soluții reciproc acceptabile în lunile următoare” a declarat reprezentantul special al OSCE.

„Sunt încrezător că toate eforturile care îmbunătățesc viața oamenilor de pe ambele părți pot conta pe sprijinul comunității internaționale, în special al mediatorilor și observatorilor care participă la discuțiile 5+2. La rândul lor, Conducerea albaneză a OSCE, precum și misiunea OSCE în Moldova, sub conducerea lui Claus Neukirch, vor rămâne, de asemenea, pe deplin angajate ”, a concluzionat Mayr-Harting.

Amintim că ieri, 28 iulie, șeful statului Igor Dodon avut o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la Reședința de la Condrița unde au discutat despre pregătirile pentru procesul educațional din 1 septembrie, circulația elevilor și a profesorilor, precum și alte aspecte de acest gen. Totodată, au ajuns la unele înțelegeri concrete privind promovarea tematicii telecomunicațiilor, cauzelor penale și problemelor bancare. Igor Dodon a susținut inițiativa partenerilor internaționali cu privire la deschiderea cât mai rapidă a unei linii de troleibuz Bender–Varnița, acesta fiind un nou proiect pentru susținerea liberei circulații și a consolidării încrederii.


Pub