Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ediția aniversară de joi, 30 iulie, Ziarul de Gardă a adunat mesaje de la cititorii noștri de acasă și din diasporă, dar și de la membrii redacției. Vă povestim mâine cine sunt cei mai fideli finanțatori ai noștri, dar și despre strategia noastră de publicitate. Aflați joi care sunt așteptările și obstacolele tinerilor de 16 ani și citiți un interviu cu un elev care îl provoacă la o partidă de șah pe președintele Republicii Moldova. 

Totodată, am pregătit un material complex despre judecătorii care au câștigat marți funcții de conducere în cadrul mai multor instanțe din țară și o investigație despre cum Vladimir Plahotniuc a fost beneficiar direct al unor companii care au beneficiat în ultimii ani zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte directe sau indirecte cu Metalferos. Nici banii, nici firmele nu erau declarate. Dosarul penal în care se examinează aceste circumstanțe duc și spre urmele unui deputat din actuala coaliție majoritară din Parlament, dar rămâne pe masa procurorilor de mai bine de opt luni.

De asemenea, vă relatăm despre cum tot mai multe instituții de stat sunt reticente în a ne oferi informații și ne cer solicitări în scris la întrebări simple.

Actual: Concursuri pe bandă rulantă pentru funcții de conducere a mai multor instanțe

Anchete: Dosarul Metalferos: Episodul Vladimir Plahotniuc

Exclusiv: „De ce nu? Aș învinge într-o partidă de șah cu șeful statului”

Reporter special: Generația 16: despre aspirațiile, obstacolele și așteptările tinerilor de 16 ani

Diaspora: Diaspora pe care ZdG o aduce mai aproape de casă

Realitatea: Top-6 „întâmplări ciudate” legate de solicitări în scris
de informație

Weekend: De 16 ani, împreună. Vă mulțumim!