Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Administratorii saloanelor de frumusețe, magazine…

Administratorii saloanelor de frumusețe, magazine de comerț și farmacii, sancționați pentru nerespectarea normelor epidemiologice. Abaterile depistate de specialiștii ANSP

arama.md/imagine simbol

Pe parcursul săptămânii precedente, din cele 171 de obiective supuse verificării de către inspectorii Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), în 46 de cazuri s-au înregistrat încălcări ale normelor epidemiologice de prevenire a răspândirii a noului coronavirus. Astfel, unul dintre patru obiective verificate ignoră măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

Potrivit șefului adjunct al ANSP, Vasile Guștiuc, pe parcursul săptămânii precedente au fost aplicate 46 de contravenții administrative, dintre care 20 față de prestatorii de servicii de înfrumusețare, 16 față de prestatorii de serviciu de comerț și 7 contravenții față de prestatorii de servicii medicale și farmaceutice.

Angajatorii nu asigură efectuarea triajului dimineața a angajaților, înainte de începerea zilei de muncă. Se admit, în continuare, aglomerări în spațiile comerciale, purtatul măștilor rămâne, în continuare, dificil în spațiile închise. Nu toți angajatorii își asigură angajații cu mijloace de protecție individuală, iar în unele cazuri angajații nu le utilizează sau le utilizează incorect”, a precizat Guștiuc.

426 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 29 iulie, în Republica Moldova, dintre care 12 în stânga Nistrului. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 23 947 cazuri.