13:09:35 25.04.2024
Stiri

Denunț PENAL pe numele lui Igor Dodon, după ce l-a numit pe Krasnoselski „președintele Transnistriei”: „Platforma DA ia în calcul și organizarea PROTESTELOR, și depunerea unei noi moțiuni de cenzură”

Actualitate 29.07.2020 11:32 Vizualizări1037 Autor: Ziarul National
Denunț PENAL pe numele lui Igor Dodon, după ce l-a numit pe Krasnoselski „președintele Transnistriei”: „Platforma DA ia în calcul și organizarea PROTESTELOR, și depunerea unei noi moțiuni de cenzură”


Platforma „Demnitate și Adevăr” va depune un denunț penal împotriva lui Igor Dodon, după ce ieri șeful statului l-a primit ca pe un adevărat șef de stat pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Mai mult, Igor Dodon l-a numit „președintele Transnistriei” pe Krasnoselski, deși regiunea din stânga Nistrului nu e recunoscută de nimeni și e parte componentă a R. Moldova.

„Suntem în prefața unei competiții prezidențiale, care deja dă semne de amploare. Sunt sigur că vom fi martorii multor „aventuri” ale locatarului de la Condrița, dintre cele pe care nu le admite categoric Constituția țării, care garantează suveranitatea și integritatea statului. Or, anume aceste principii ale statalității și demnității noastre sunt compromise în contextul în care au fost cedate satele pe malul drept al Nistrului administrației de la Tiraspol, când apar peste noapte, sub pseudo-pretextul pandemiei, zeci de posturi în zona de securitate, când liderul administrației de la Tiraspol este așteptat ca „omolog” pe faleza de la Condrița, „vila de lux” a familiei prezidențiale. Vom depune la Procuratura Generală un denunț penal pentru modul cum președintele Igor Dodon l-a tratat de la egal la egal, cu calificative neconstituționale pe numitul Krasnoselski de la Tiraspol”, a declarat astăzi Andrei Năstase, în cadrul unui briefing de presă.

De asemenea, politicianul a precizat că Platforma „DA” a depus un alt denunț ieri, care se referă la persoanele ce se fac vinovate de anularea alegerii sale în calitate de primar general al capitalei, inclusiv Vladislav Clima, numit ieri de Consiliul Superior al Magistraturii în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. „Platforma DA ia în calcul organizarea protestelor și depunerea unei noi moțiuni de cenzură”, a precizat fostul ministru al Afacerilor Interne.

În cadrul aceluiași briefing, formațiunea lui Năstase a prezentat „top-ul celor 10 proiecte toxice” înaintate spre a fi votate în Parlament de către majoritatea PSRM-PD. Este vorba de pachetul de proiectele de federalizare a R, Moldova; Trei prevederi din pachetul asumat de Guvern pe 01.04.2020 declarate neconstituționale; Acordul de împrumut cu Federația Rusă; Modificările la Legea CSM; Modificări la Legea cu privire la combaterea spălării banilor; Proiectul privind modificarea Codului Electoral (propus de socialiști); Amendamentele lui Eugen Nichiforciuc la Codul Fiscal; Proiectul prin care Guvernul a alocat 72 de mln. lei pentru „Arena Chișinău”; Proiectul de hotărâre privind numirea în funcție a unor membri ai Consiliului Audiovizualului și amendamentele socialiștilor la legea ONG-urilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md