18:27:02 28.03.2024
Stiri

De Ziua Constituției, Igor Dodon pledează pentru MODIFICAREA Legii Supreme: Ce articol îl nemulțumește pe șeful statului

Actualitate 29.07.2020 13:19 Vizualizări1587 Autor: Ziarul National
De Ziua Constituției, Igor Dodon pledează pentru MODIFICAREA Legii Supreme: Ce articol îl nemulțumește pe șeful statului


Președintele Igor Dodon pledează pentru modificarea Constituției R. Moldova.

Într-un mesaj postat pe Facebook cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la adoptarea Legii Supreme, Dodon spune că articolul ce prevede posibilitatea lichidării statului prin referendum trebuie omis.

„Se știe că textul Constituției este rigid, dar reflectă evoluțiile social-politice și vrerile cetățenilor liberi, fiind în consonanță cu valorile fundamentale ale unei societăți democratice și deschise. Indiscutabil, unele articole ale Constituției trebuie redactate și concretizate. În viziunea mea e necesar de revizuit și omis art.142, p.1 al Constituției, care prevede posibilitatea lichidării statului prin procedura referendumului”, afirmă Dodon.

Amintim că, recent, editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, scria că atât articolul respectiv din Constituție, cât și legea privind statutul UTA Gagauz-Yeri, care le garantează găgăuzilor dreptul la autodeterminare în cazul „schimbării statutului Republicii Moldova ca stat independent”, au fost adoptate de partida „statalistă” ca bariere în calea unionismului: „Dar, fiindcă bățul, se știe, e cu două capete, „stataliștii” au ajuns să-și muște coatele pentru că au săpat groapă unioniștilor”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md