Linkuri accesibilitate

Trebuie Ion Chicu să-l aştepte pe Ilan Şor?


Mă tem că actuala conducere e incapabilă să-i aducă acasă pe Şor şi pe Plahotniuc.

Trebuie Ion Chicu să-l aştepte pe Ilan Şor?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00

Într-un interviu recent la Europa Liberă, premierul Ion Chicu a spus: "Îl așteptăm pe domnul Șor. Am înțeles că e pregătită și o cameră la Penitenciarul 13..."

Vreau să spun din capul locului că mi-a displăcut această afirmaţie. În primul rând, dacă eşti premier, n-ar trebui să-l aştepţi pe un individ considerat infractor. Ar trebui să faci tot posibilul ca acesta să fie adus în ţară. Cu aşteptatul mare lucru nu poţi să faci. Sau poate Ion Chicu crede că – ştiind că e aşteptat – Şor se va grăbi să se întoarcă în Moldova? Mi se pare un umor ridicol.

În al doilea rând, nu înţeleg ce e cu încăperea pregătită pentru Şor la Penitenciarul 13. Chiar e pe bune? Chiar i-a fost rezervată o încăpere lui Şor? Dar, dacă e aşa, e şi mai ridicolă situaţia. Cum poţi să pregăteşti o cameră pentru un om care nu e sigur că va mai veni vreodată în Moldova? E o situaţie de-a dreptul grotescă.

În al treilea rând, Ion Chicu şi Igor Dodon, care a criticat SUA pentru faptul că nu-l extrădează pe Plahotniuc, ar trebui să înţeleagă că imposibilitatea lor de-ai aduce acasă pe Şor şi pe Plahotniuc ridică serioase semne de întrebare privind propria lor imagine. La mijloc ar putea să fie chiar nişte lucruri legate de înşişi Dodon şi Chicu. Nu cumva conducerea actuală nu poate să-i aducă acasă pe Şor şi Plahotniuc pentru că ea însăşi nu are credibilitate în exterior? La urma urmei, străinii ar putea să se întrebe: de ce ar trebui să-l dau pe un presupus infractor celui care s-a jucat de-a kuliokul cu acest presupus infractor?

Mă tem că actuala conducere e incapabilă să-i aducă acasă pe Şor şi pe Plahotniuc. Ceea ce îi rămâne e să facă glume proaste, să ne facă din ochi, zicându-ne că îl aşteaptă pe Şor. Pesemne, Şor tremură de frică şi are insomnii…

XS
SM
MD
LG