EDITORIALIST// Dacă Usatîi candidează, Dodon pierde

by D M
Distribuiti mai departe...

„Renato Usatîi lăsase baltă pentru un moment gestionarea destinului geopolitic al R. Moldova și se apucase serios, spre bucuria orășenilor, de reparat infrastructura Bălțiului: cum, necum, e primarul urbei. Dar când ai un mare neprieten, precum e Igor  Dodon, trebuie să te aștepți oricând și oriunde la orice porcărie”, scrie jurnalistul Anatol Moraru, într-un editorial peublicat pe NordNews.

Potrivit jurnalistului, „problema constă în faptul că, dacă Renato Usatîi candidează la președinția R. Moldova, șansele la izbândă ale lui Igor Nicolaevici scad simțitor. Anume așa: Usatîi ar putea să nu câștige prezidențialele, dar să-l blocheze pe Dodon e în puterea lui. Bolfoșelul personaj de la Condrița înțelege perfect acest lucru. Patronii lui de la Kremlin înțeleg și ei profund acest lucru, de unde și Moscova i-a sărit pompierește în ajutor. Astfel, la 23 iulie curent, Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei l-a anunțat în căutare internațională pe primarul de Bălți, în baza unui dosar în care Usatîi este învinuit de organizare unui grup criminal.”

„Nu avem licență de avocat, ca să judecăm cu deplină justiție eforturile MAI-ului rusesc,  dar am vrea să ne punem, chiar și pe căldurile astea, papionul de analist politic de talie. În opinia noastră, un posibil scenariu al derulării evenimentelor ar arăta cam așa: Moscova cere extrădarea lui Usatâi, iar tot mai monstruoasa coaliție PSRM-PD satisface, cu ajutorul justiției moldovenești aservite, hatârul/poftele Rusiei și astfel, Dodon intră triumfalic în campania pentru președinție. Apoi, la toamnă mai vine în vizită micul om mare din Kremlin – V.V. Putin și, fermecați de țarul Rusiei, cetățenii dintre râuri, împreună cu cei din Transnistria, îl fac din nou pe Culioc Mincinosovici Dodon președinte. În următorii 4 ani, R. Moodova ar putea devini o transnistrie sau o abhazie nenorocită, care așteaptă cu umilință merinde de la ruși.

Basarabenii or ajunge să fie liberi și bogați, numai când nu vor vota mizerii, canalii și lichele”, conchide Anatol Moraru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...