(foto, video) გილოცავ დაბადების დღეს, Djein! Ochii care nu se văd, se uită în longread-uri

eugenia

Pe Djein o vedem rar și ea tot rar ne vede, dar o simțim prezentă tot timpul, în special dimineața devreme și noaptea târziu (de asta noi dăm repede știrile despre cutremure și incendii). Nouă ne place de Djein deja de câțiva ani, iar fiecare dintre noi are ceva să-i zică azi, de ziua ei de naștere. Hai mai repede cu pizza!

„Te-am cunoscut într-o perioadă când deschideai ușa biroului mai des decât o faci acum. Datorită ție am aflat mulți termeni noi (care erau abordați în discuțiile voastre cu fetele după ora 18.00). Cred că deja sunt pregătit și eu să mă alătur acelor dialoguri tematice. Și da, longread-urile tale sunt tare nice. La mulți ani!” (Petru)

„Djein, te cunosc prin prisma materialelor tale bune pe care le scrii. După ce se termină nebunia asta, poate vom avea parte de mai multă interacțiune la birou, iar până atunci, o să te descopăr tot așa. Îndrăznește să iei de la viață tot ce îți dorești. Riscă. Nu te teme să bați la uși și neapărat, dar neapărat tare, fii fericită și creează-ți propriul zen oriunde.” (Ilinca)

„Djein, tu mereu spui că atunci când începi să cercetezi ceva, cercetezi poate prea mult. Îți doresc ca lucrurile care contează pentru tine și care îți dau satisfacție să fie mai ușor de găsit și de păstrat. Cred că ai sânge georgian și Caucazul îți oferă o sursă de refugiu. Așa că nu e prea târziu pentru Borjomi. În rest, numai ocazii bune pentru ciubote, outfit-uri și atmosferă de meduze. La mulți ani, direct din Lebediovka”. (Alex)

„Am încercat să scriu această felicitare la ora trei dimineața, când ziua abia începe pentru Djein, dar nu mi-a reușit, geniul meu atunci a ales să doarmă. Nu pot fi atât de «matinală». Djein este una dintre cele mai specifice persoane pe care le cunosc, cu simț al umorului ascuțit, sarcastic și ironic, idei interesante. Djein scrie materiale în care de fiecare dată când le recitești găsești ceva nou, o trimitere spre un personaj, o aluzie la un film sau eveniment din viață, materiale care parcă se dezvoltă odată cu tine.
Acum o adresare către Djein: Djein, mulțumesc pentru materialele pe care mi le trimiți, ele sunt foarte utile. Îți doresc mereu să ai suficiente evenimente la care să mergi în rochia de culoare muștar sau alte ținute care abia așteaptă să «iasă» în lume, rujul roșu să nu se termine niciodată, drumurile să fie suficient de bune pentru o pereche de pantofi cu toc, cât mai multe zboruri spre Georgia, iar indicatoarele stradale să fie destul de explicite ca să te ajute să te orientezi pe străzile încâlcite ale Chișinăului și nu doar. La mulți ani!” (Valeria)

Rochia muștar

Viața-i viață, sănătate ție Djein
Un «fericiun» de an îți urez!
Să ai de toate în gentuță
Și la anu’ vreun botez.
Poezia putea avea mai multe strofe, dar nu-i pentru publicul larg. 🙂
La Mulți Ani, dragă Djein!” (Liubomir)

„Мы знакомы год. Я не знаю много это или мало, но в одном уверенна – ты стала мне не только коллегой, но и другом. В том, что ты классный журналист нет никах сомнений, ведь ты не боишься ничего: лонгриды, стримы, аналитические материалы. Обязательно пойдешь туда, что пытаются обойти другие, готова отдавать каждому материалу неограниченное количество времени, а главное – личную энергию и эмоциальную силу. Мне нравится твой подход к любому делу, но при этом ты не распыляешься на все, что вокруг тебя. Да-да, не буду скрывать, да и не для кого не секрет, что с тобой порой бывает не просто. Но это и есть твоя изюминка (прошу прощения за клише). Ты определенно из тех людей, для которых счастье заключается, на первый взгляд, в неприметных вещах. Оберегай все, что нужно тебе для личного комфорта и внутренней силы. Хорошо, что ты родилась! С днем рождения!” (Lily)

„Djein, eu admir sinceritatea cu care încerci să înțelegi problemele altor oameni și să-i ajuți. Mie îmi plac textele tale lungi. Mie îmi place că spui lucrurilor pe nume și tare, tare îmi place îndrăzneala și modul tău de a fi sexy. Știi, eu m-am gândit mult cum ar trebui să arate sau să sune o felicitare perfectă pentru tine și așa și nu am mai găsit un răspuns, așa că eu tare simplu îți urez să trăiești ani frumoși, cu oameni «ciotkie», cât mai multe călătorii și rătăciri pe toate străzile lumii care-ți plac și poate oleacă mai multă înțelegere de la alții, deși nu-s sigură dacă ai nevoie de asta, poate asta e «fișka» ta «să rămâi adesea neînțeleasă». 😀 La mulți ani! Țoc!” (Elena)

„Ție mereu îți place să te cațări, așa ca un zmeu. Pe tocuri, pe acoperișuri, bine că la ultimul subiect nu a trebuit să te cațări pe pod. Totodată, îți place să sapi în adâncul multor subiecte sociale și te implici atât de mult când scrii despre ele că nimeni nu și-ar mai imagina să citească vreun longread de-al tău fără ca să afle și experiența ta în legătură cu acel subiect. M-ai făcut să mă simt inconfortabil de multe ori, și asta pentru că ai reușit să trezești în mine îndoială la anumite decizii sau păreri de care eram anterior sigură. Mulțumesc pentru asta, eu cred că e important să avem în jur oameni care să pună lucrurile la îndoială atât de mult cum o faci tu. Mulțumesc că m-ai lăsat să-ți cunosc autorii care îți plac și simbolurile de care te-ai agățat. Datorită ție eu am citit o carte întreagă în franceză. Cred că fraza asta ți se potrivește cel mai bine de acolo: «Au sol, un cerf-volant a besoin de beaucoup d’amitié; il perd forme et vie à ras de terre et se désole facilement. Il lui faut de la hauteur, de l’air libre et beaucoup de ciel autour pour s’épanouir dans toute sa beauté». (Alina)

Djein s-a cățărat pe hamac, pe soare și pe Alina

„Când am cunoscut-o prima dată pe Djein mi-a părut că este un om foarte rece, chiar un pic rău. Ulterior după ce o cunoști pe Djein înțelegi că nu este așa de rea cum pare. Djein iubește mult oamenii cu inițiativă, simțul umorului și atenția la detalii, pentru că și ea are un simț al umorului dezvoltat și poate spune un «prikol»bun practic pe seama oricui. La mulți ani!” (Constantin)

De ce facem dedicații?

Vrem să diluăm feed-ul plin cu noutăți nu tocmai bune despre COVID-19 și să sărbătorim viața, bunătatea și grija unuia față de celălalt.

În același timp, în felul acesta ne puteți ajuta și voi pe noi. O asemenea plasare este echivalentul unei donații pentru echipa #diez (prin PayPal sau alte servicii de transferuri online) ca să poată trece, de acasă, peste această perioadă luminoasă, dar grea.

Așteptăm #dedicațiile voastre la adresa de e-mail [email protected] sau pe profilul de Facebook Alexandru Lebedev.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente