fbpx

Șor acuză guvernarea că neglijează prevederile Constituției: „Actualul regim își șterge picioarele de drepturile cetățenilor”

Ilan Șor a adresat un mesaj cetățenilor de Ziua Constituției Republicii Moldova. Deputatul a scris pe pagina sa de Facebook că legea supremă a țării este un act modern, care corespunde standardelor democratice, însă rămas doar să învățăm să trăim în deplină conformitate cu acesta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul Partidului ȘOR a menționat că pentru popor autoritățile „nu sunt șefimea, dar personal de serviciu”. Totodată, potrivit lui, nicio putere nu are dreptul să limiteze cetățenii în lupta pentru drepturile sociale.

„Autoritățile trebuie să înțeleagă că atribuțiile lor sunt foarte clar descrise în acest document. Este acel caz când orice deviere de la prevederi reprezintă o crimă împotriva țării și a poporului. Actualul regim a depășit cu mult cadrul constituțional în exercitarea atribuțiilor și își șterge picioarele sistematic de drepturile și libertățile constituționale ale cetățenilor. Respectiv, vom putea afirma că trăim conform principiilor Constituției numai după ce acest regim va fi debarcat de la putere. În prezent, asta devine principala condiție pentru respectarea normelor constituționale și păstrarea statului Republica Moldova”, a punctat liderul Ilan Șor.

Anterior, și Denis Ulanov, deputatul Partidului ȘOR, a acuzat autoritățile că încalcă prevederile Constituției. El a accentuat că Dodon a subminat toate instituțiile statului, calificând aceasta drept uzurpare a puterii, faptă care, potrivit Constituției, reprezintă cea mai gravă crimă împotriva poporului.

Articole asemănătoare

Back to top button