/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Cele zece ventilatoare pulmonare, donate de Moldcell pentru opt spitale, au fost instalate

missing
29 iulie 2020, ora 21:54

Cele 10 ventilatoare pulmonare, donate de Moldcell pentru opt spitale cu profil COVID din Republica Moldova, au fost instalate și au început să fie utilizate în procesul de salvare a vieților. Șapte dintre acestea au ajuns în instituțiile medicale din Chișinău, iar alte trei în Comrat, Cahul și Bălți, acolo unde există o necisitate strigentă de tehnică medicală, în special în această perioadă perioadă pandemică.

IRINA STRAJESCU, DIRECTOR COMUNICARE, MOLDCELL: „La nivel mondial există o cerere mare și deficit de astfel de echipamente. Compania Moldcell a depus un efort un efort considerabil ca să-l în țara noastră. Ne bucurăm că aceste ventilatoare au ajuns și în regiuni”.

Aparatele de ventalație pulmonară, donate și instalate de compania Moldcell, sunt de peformante și mult mai eficiente în lupta cu noul coronavius la pacienții ce se află în stare critică. Lucrătătorii mediciali au fost bine instruiți în lucru cu acestea.

CONSTANTIN IANIOGLO, Vice-Director Spitalul Raional Comrat:Cred că Spitalul din Comrat chiar avea nevoie de un astfel de aparat. E mult mai modern”.

OLEG CRECIUN, Director Spitalul Raional Cahul:Aceste aparate permit pacienților să respire în continuare cu ajutorul lo, atâta timp cât este nevoie să trecem peste perioada critică”.

SERGHEI ROTARI, Director Spitalul Clinic Bălți:Este un ajutor binevenit. Secția de terapie intensivă care a luat asupa sa pacienții gravi, au fost momente când era încărcată complet”.

Este un suport considerabil, fără de care e geu să faci față provocărilor impuse de pandemie, afirmă lucrătorii medicali.

ION ARNAUTU, Medic Anestiziolog-Reanimatolog, SR Cahul:Este un aparat destul de bun. Cu diferite regimuri de ventelare”.

IGOR CUZNEȚOV, Medic Reanimatolog, SR Comrat:Mulțumesc companiei Moldcell pentru acest ajutor adus în această perioadă complicată”.

Compania Moldcell se află alături de sistemul medical încă de la primele zile ale pandemiei. Susținută de acționarul său CG Cell, Familia Moldcell va continua să sprijine spitalele din Republica Moldova. Acțiunile sale de până acum pentru susținerea medicilor, clienților, pacienților, profesorilor și elevilor depășește opt milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram