(video) Moldoveni reținuți în flagrant. Arme, muniții și 2 tone de ulei de pin furat, depistate de Poliție în urma perchezițiilor

Un grup de moldoveni a fost deconspirat de către ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, după ce au furat de la o întreprindere din Germania două tone de ulei de pin și planificau să le aducă ilegal în țară, iar ulterior, să vândă uleiul unei companii cosmetologice.

Suspecții au vârstele cuprinse între 24 - 44 de ani și intenționau să introducă uleiul prin contrabandă în Moldova.

Potrivit oamenilor legii, cele două tone de ulei de pin au fost sustrase de la o întreprindere de pe teritoriul Germaniei, iar ulterior urmau să fie vândute unei companii de cosmetice din Moldova, utilizându-se acte false de proveniență.

Cazul a fost documentat de ofițerii de investigație, care au identificat locul și timpul introducerii mărfii prin contrabandă, inclusiv modalitatea tranzacției de vânzare-cumpărare a uleiului de pin. Bănuiții au fost reținuți în flagrant delict.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în automobilele și la domiciliile suspecților au fost depistate și confiscate 300 de litri de uei de pin, în valoare de circa 700 de mii de lei, arme și muniții păstrate ilegal.

Suspecții sunt cercetați în stare de libertate, iar dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

Poliția cercetează cazul, împreună cu omologii din Germania, pentru a identifica și alți membri ai acestei grupări.


Pub