Flashmob la Consiliul Superior al Magistraturii: Membrii PAS cer numirea unor persoane integre la șefia CSM și CSJ

Flashmob la Consiliul Superior al Magistraturii. Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate au venit la CSM pentru a-și exprima indignarea față de candidații, care ar putea fi numiți la funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție și al Consiliului Superior al Magistraturii.

Foto: captură

Lidera PAS afirmă că unele persoane care vor să ajungă la șefia CSJ și CSM sunt corupte și nu au ce căuta la aceste concursuri.

„În cei patru ani de mandat, Igor Dodon a promovat la funcția de judecător multe persoane corupte. Acum încearcă să numească în funcție de răspundere, oameni foarte compromiși, oameni care au pierdut multe cazuri la CtEDO. Spre exemplu, Clima, care se face vinovat de menținerea deciziei de anulare a rezultatele alegerilor din Chișinău. Acum multe personaje corupte sunt promovate în justiție. Noi suntem aici să încurajăm CSM-ul să nu se lase folosit de Igor Dodon și să promoveze în funcție oameni care nu sunt corupți. Le cerem membrilor CMS să nu mai nenorocească niște oameni, până ajungem noi să facem reforma justiției”, a declarat Maia Sandu.

Precizăm că astăzi are loc ședința CSM. Pe ordinea de zi sunt 16 subiecte, printre acestea - desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de președinte al CSM și al Curții Supreme de Justiție și a funcțiilor vacante de vicepreședinte a mai multor instanțe din Republica Moldova.


Pub