(video/doc) Ședința CMC, încheiată cu scandal. Andrei Năstase a anunțat amânarea acesteia și a părăsit sala

Consiliul municipal Chișinău se întrunește astăzi, 28 iulie 2020, în ședință, pentru a continua ședința din data de 23 iulie. Pe ordinea de zi sunt 32 de subiecte, dintre care 10 au fost discutate la ședința de săptămâna trecută.

Foto: UNIMEDIA

(18:15) Scandal la CMC, între consilierii socialiști și ceilalți aleși locali. Mărul discordiei l-a constituit numirea unei persoane responsabile care va semna actele CMC. „Constat lipsă de cvorum, anunța amânarea ședinței pentru marți, 4 agust”, a declarat președintele ședinței, Andrei Năstase și a părăsit sala.

(17:38) Proiectul de decizie cu privire la aprobarea Planului Urbanistic Zonal privind valorificarea terenului cu numărul cadastral 0100307433, din str. Uzinelor, 35 nu a întrunit numărul necesar de voturi.

(17:23) Se examinează și se aprobă un șir de subpuncte legate de proiectele de decizie cu privire la la transmiterea în proprietate privată comună.

(16:48) După ore întregi de dezbateri între aleșii locali, mai multe proiecte de decizie au fost scoase de pe ordinea de zi la solicitare primarului general, Ion Ceban, și la solicitarea unui raportor privind subiectele legate de conferirea titlului de Cetățean de Onoare unor persoane.

(15:45) Subiectul cu privire la atribuirea în proprietate privată a unui lot de pământ din str. A. Corobceanu, trimis la reexaminare.

(15:09) Proiectul cu privire la desemnarea reprezentanților Consiliului municipal Chișinău în instanțele de judecată și alte instanțe, votat cu 35 de voturi în CMC.

23. Desemnarea Repr.cmc in ... by UNIMEDIA on Scribd

(14:00) Aleșii locali au reveni în ședință. Au fost examinate o serie de subiecte de pe ordinea de zi. Subiectul cu privire la atribuirea statutului de scuar unor terenuri,trimis spre reexaminare.

La ora 13:00 consilierii CMC au plecat la pauza de masă.

Mai mult de două ore aleșii locali dezbat amendamentele asupra proiectului votat ca bază, cu 24 de voturi pro.

(10:53) Președintele ședinței, Andrei Năstase, face apelul în cadrul CMC. 46 de consilieri municipali prezenți la ședință. Cu 24 voturi pro, 22 de abțineri proiectul de decizie cu privire la aprobarea Regulamentului privind organizarea și desUașurarea concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al întreprinderii municipale, a fost votat.

Ultimul subiect de pe odinea de zi care a fost aprobat săptămâna trecută este proiectul cu privire la transmiterea valorii lucrării de reparație capitală și a bunurilor, care au fost efectuate și achiziționate din bugetul municipal, la realizarea Contractului de societate civilă nr. 375 din 10.07.2017 încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria comunei Țânțăreni.

Ordine de zi by UNIMEDIA on Scribd


Pub