Ce despăgubiri vor primi agricultorii, pentru culturile cerealiere afectate de secetă. 200 de milioane, alocate de Guvern

După ce a alocat 100 de milioane, Guvernul mai vine cu 100 de milioane de lei din fondul de intervenție, pentru agricultorii culturile cărora au fost afectate de secetă, inundații și ploi cu grindină.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, potrivit prim-ministrului, banii se vor aloca pentru culturile de toamnă: grâu, orz și rapiță, ce au fost afectate mai mult de 60%. Dar și pentru agricultorii care au reînsămânţat terenurile.

Astfel, se va aloca câte 1080 de lei/hectar, pentru cei care au reînsămânţat terenurile, câte 1000 de lei/hectar pentru culturile de grâu, câte 1400 de lei/hectar pentru cele de orz și câte 1400 de lei/hectar pentru cele de rapiță.

Aceste culturi reprezintă cereale din prima grupă.

Prim-ministru spune că se observă o lipsă de precipitații în luna iulie, astfel, vor fi afectate produsele cerealiere din primăvară, care se includ în grupa a doua. În acest sens, tot din fondul de intervenție se va aloca alte 100 de milioane de lei, care vor fi alocați în lunile următoare.

De alocarea acestor bani se va ocupa Agenția pentru Intervenții și Plăți pentru agricultură.


Pub