Vasile Năstase, despre noul șef al Curții de Apel: Îl așteaptă zile negre, va fi sub lupă 24 de ore din 24

Deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, care a spus încă săptămâna trecută că judecătorul Vladislav Clima va deveni președinte al Curții de Apel Chișinău, condamnă această decizie adoptată astăzi de către Consiliul Superior al Magistraturii. „Individul care a invalidat alegerile din capitală, care este implicat în alte dosare controversate nu are dreptul să îmbrace mantia de judecător, darmite de președinte de instanță. Îl așteaptă zile negre, va fi sub lupă 24 din 24 de ore”, a declarat Vasile Năstase, pentru UNIMEDIA.

Foto: facebook

Cât despre anularea concursului pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție, parlamentarul spune că totuși „după plecarea lui Plahotniuc, Moldova nu mai este și nu va mai fi cum a fost”.

„Deconspirarea pe care am făcut-o acum câteva zile a fost una care a tras greu la cântar, deoarece e vorba de probe concludente și năucitoare. Membrii CSM au conștientizat acest lucru și au luat o decizie bună pentru societate, pentru justiție, dar și pentru ei ca oameni. Oricât de corupt ar fi sistemul judecătoresc, cred că se pot găsi și persoane mai puțin sau aproape deloc compromise, demne să ocupe aceste funcții de conducere la CSJ sau curțile de apel. Acest lucru este în interesul tuturor, inclusiv al politicienilor care trebuie, odată și odată să rupă cercul vicios al imixtiunii”, a mai spus Năstase.

Astăzi CSM l-a ales pe Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, decizie ce a stârnit discuții aprinse printre politicieni.

În același timp, membrii Consiliului au anulat concursul pentru desemnarea președintelui CSJ, pe motiv că niciun candidat nu a întrunit numărul necesdar de voturi.


Pub