Linie de troleibuz Varnița-Tighina, problema telecomunicațiilor și a posturilor de control, discutate la întrevederea dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselski

Președintele țării, Igor Dodon, a oferit detalii despre discuțiile avute astăzi cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Șeful statului afirmă că desfășurarea întrevederii la Reședința de la Condrița, amplasată în preajma Chișinăului, „subliniază caracterul unui dialog permanent” între cele două maluri ale Nistrului.

„O atenție deosebită a fost acordată subiectului privind pregătirile către procesul educațional din 1 septembrie, circulația elevilor și a profesorilor, precum și alte aspecte de acest gen. Am ajuns la unele înțelegeri concrete privind promovarea tematicii telecomunicațiilor, cauzelor penale și problemelor bancare. Am susținut inițiativa partenerilor internaționali cu privire la deschiderea cât mai rapidă a unei linii de troleibuz Bender–Varnița, acesta fiind un nou proiect pentru susținerea liberei circulații și a consolidării încrederii.

Am fost unanimi în opinia că este necesar să continuăm dialogul deschis la diferite niveluri și platforme întru depășirea barierelor de pe Nistru, apărute din cauza pandemiei. Am menționat faptul că deopotrivă cu interacțiunile la nivel oficial, un factor important care contribuie la promovarea procesului de reglementare politică este activitatea organizațiilor obștești de pe ambele maluri ale Nistrului”, a spus Igor Dodon, potrivit unui comunicat oficial.

„Am reiterat importanța operațiunii de pacificare de pe Nistru drept garant al păcii și securității cetățenilor și am acceptat să întreprindem pași comuni pentru a nu admite agravarea situației în Zona de Securitate, care ar submina pacea și stabilitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Ne-am exprimat recunoștința față de intermediarii și observatorii din formatul „5+2” pentru implicare și susținerea oferită la dezvoltarea procesului de negocieri în reglementarea transnistreană. Am subliniat în mod repetat faptul că dialogul și consolidarea încrederii nu au alternativă, acestea oferindu-ne oportunități de a discuta probleme mult mai complicate din cadrul procesului de negocieri cu privire la reglementarea transnistreană”, a mai menționat șeful statului.

Aceasta a fost a șaptea întrevedere de acest gen, de la începutul mandatului actualului șef de stat.


Pub