Un bărbat și-a cumpărat Lamborghini în SUA, din creditul pentru IMM-uri, destinat salariaților afectați de coronavirus

Un bărbat din SUA și-a cumpărat un Lamborghini din creditul pentru IMM-uri destinat sprijinirii salariaților afectați de coronavirus. Acum, însă, acesta este investigat pentru fraude fiscale, scrie Promotor.ro.

Foto: promotor.ro

Americanul David Hines ar fi folosit în mod fraudulos un împrumut destinat întreprinderilor mici, pentru a-şi cumpăra un Lamborghini. Bărbatul a obţinut aproape 4 milioane de dolari prin intermediul programului de sprijin economic Paycheck Protection Program (PPP), destinat salvgardării afacerilor mici, aflate în impas din cauza pandemiei.

David Hines, în vârstă de 29 de ani, din Miami, a aplicat pentru obţinerea unui pachet de ajutor economic pentru a-şi salva afacerile aflate în impas din cauza pandemiei de coronavirus. El ar fi solicitat aproape 13,5 milioane de dolari împrumut prin intermediul programului PPP, destinat afacerilor mici. În schimb, el a primit aproximativ 3,9 milioane de dolari împrumut. Totuși, Hines s-a decis să păcălească sistemul. Numai că, în Statele Unite, sistemul este mult mai greu de păcălit.

Cum și-a cumpărat bărbatul Lamborghini din ajutorul de la stat

Anchetatorii au descoperit că acesta, de fapt, minţise în legătură cu cheltuielile de salarizare ale companiilor pentru care solicita împrumutul. În săptămânile ce au urmat, Hines nu a efectuat plăţile către angajaţi, aşa cum a pretins în cererile sale de împrumut. În schimb, la numai câteva zile de la acordarea împrumutului, americanul şi-a cumpărat un Lamborghini Huracan, pe care a plătit aproape 320.000 de dolari. În plus, Hines a cheltuit sume uriaşe în magazine și complexuri de lux din Miami Beach.

Guvernul american a autorizat un fond de ajutor în valoare de 349 de miliarde de dolari destinat micilor afaceri afectate de pandemia de coronavirus.


Pub