(video) Qatar a donat Republicii Moldova o autospecială și un lot de echipament în valoare de peste 56.000 de dolari

Qatar a donat Republicii Moldova un lot de echipament destinat lichidării consecințelor situațiilor excepționale. Ceremonia de înmânare a donației a avut loc astăzi, în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

La eveniment a participat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, ministrul Plenipotențiar Însărcinat cu Afaceri al Statului Qatar, Hamad Khaliid S.M Alsheaibi, și șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

Oficialii au menționat despre importanța cooperării statelor în domeniul siguranței cetățenilor, prevenirii riscurilor, dar și combaterii flagelului infracțional.

Potrivit ministrului Pavel Voicu, „cooperarea Ministerului Afacerilor Interne cu colegii din Statul Qatar reprezintă o bună oportunitate de înregistrare a progreselor în domeniul afacerilor interne, ce confirmă angajamentul și dorința statelor de a obține rezultate tangibile în beneficiul țărilor și a cetățenilor ambelor state”.

În baza proiectului de colaborarea a Ministerului Afacerilor Interne cu Statul Qatar, Ambasada Statului Qatar la Chișinău a donat un lot de echipament destinat lichidării consecințelor situațiilor excepționale, destinat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și compus din motopompe, stingătoare, furtunuri pentru stingerea incendiilor, foarfece hidraulice, echipament de protecție, dar și o autospecială de intervenție pentru situații excepționale.

Valoarea proiectului se ridică la 56.500 de dolari, iar echipamentul urmează să completeze baza tehnică materială a pompierilor și salvatorilor din subdiviziunile țării.


Pub