Un tânăr din SUA și-a cumpărat un Lamborghini din ajutoarele pentru COVID-19 obținute pe cale frauduloasă

Lamborghini-Huracan-Evo-RWD-front-three-quarters

David Hines, în vârstă de 29 de ani, a obținut în mod fraudulos aproape 4 milioane de dolari în cadrul Paycheck Protection Program (PPP), inițiativă lansată de statul american pentru a reduce efectele economice provocate de epidemia de coronavirus. O parte dintre bani i-a folosit ca să-și cumpere un Lamborghini, informează New York Times.

Procurorii federali l-au pus sub acuzare pe bărbatul din Florida, acesta fiind acuzat că a obținut în mod fraudulos banii și că a folosit o parte dintre ei pentru a cumpăra un automobil Lamborghini, în valoare de 318 000 de dolari. Oamenii legii au pus sechestru pe Lamborghini și pe suma de 3,4 milioane de dolari găsită în conturile lui David Hines la momentul arestării sale, scrie digi24.ro.

Anchetatorii susțin că Hines a încercat să obțină ajutoare de 13,5 milioane de dolari de la statul american, solicitând bani în numele unor companii și depunând declarații false privind costurile cu angajații. „Acești presupuși angajați nu existau în realitate. Haines a susținut că angajații companiilor sale au fost plătiți cu milioane de dolari în primul trimestru din 2020. Documentele eliberate de stat și bănci arată cheltuieli mici sau inexistente cu salariile în acesta perioadă”, susțin anchetatorii.

O bancă i-a aprobat împrumuturi de 3,9 milioane de dolari în cadrul PPP, iar în câteva zile Hines a cumpărat mașina de 318 000 de dolari. În următoarele săptămâni, bărbatul nu a plătit salarii, ci a cheltuit bani pe produse de lux în Miami.

Programul Paycheck Protection face parte din măsurile luate de statul american pentru a ajuta antreprenorii americani. Programul oferă împrumuturi nerambursabile micilor companii pentru a-și păstra angajații.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente