/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ O familie cu nouă copii din orașul Drochia a rămas fără acoperiș deasupra capului. Un incendiu le-a distrus locuința

28 iulie 2020, ora 21:22

O familie cu nouă copii din orașul Drochia a  rămas fără acoperiș deasupra capului. Un incendiu puternic le-a distrus locuința și tot ce au agonisit de-o viață. Se întâmplă deja pentru a doua oară. Acum 16 ani, casa veche a familiei  Bejenaru a ars, tot din cauza unui scurt circuit.

Ecaterina Bejenaru povestește că în momentul izbucnirii incendiului se afla la biserică. În timpul slujbei, femeia a fost telefonată de una dintre fiice, care i-a spus că casa lor a fost mistuită de flăcări.

ECATERINA BEJENARU, mama: „Fuga că arde casa. Când am venit aici era lume, totul ardea. Îmi era frică de copii. Mi-a spus o vecină că ei sunt pe un deal. Nu-mi puteam reveni”.

Acum, copiii s-a mutat cu traiul la fiica mai mare, care are o casă cu o singură odaie.

Evelina, fiică: „Soba a ars, podul, lampa. Ai reușit să salvezi din jucării? Nu!”

Jessica, fiică: „Noi dimineață ne-am sculat, am mâncat, ne-am îmbrăcat și ne-am dus în drum, că au venit niște fete și ne-am dus în drum. Și nu am văzut fumul. Am văzut că mulți oameni au alergat în vale, și când am alergat și eu deja ieșea fum nu mi-au dat voie să intru în casă, deja era periculos”.

Andrei Bejenaru povestește că abia făcuse reparație în întreaga casă și crease toate condițiile pentru copiii săi.

ANDREI BEJENARU, tata: „Aici am avut un dulap pentru haine, aici am avut calculator, plasmă.  Focul s-a răspândit de aici, s-a aprins ușa, apoi geamul”.

Oamenii sunt disperați și cer ajutor, mai ales că mama este însărcinată cu al zecelea copil.

ECATERINA BEJENARU, mama: „Noi nu avem nimic. Totul a ars. Și mobila și hainele și produse pe care le-am avut”.

ANDREI BEJENARU, tata: „16 ani am muncit. Am mai avut o casă, dar tot a ars, tot de la scurt circuit. Am muncit singur, nimeni  nu m-a ajutat, și credit am luat, nu mai ies din ele”.

Tragedia familiei Bejenaru a mobilizat zeci de oameni, care au venit să le dea o mână de ajutor.

Am făcut curat la început, imediat după incendiu. Ne-am adunat un grup de tineri voluntari din Drochia. Deja vrem să facem mai departe tot de ce este nevoie.

Cei care vor să ajute familia Bejenaru, pot lua legătura cu tatăl copiilor la numărul de telefon  067373413.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram