image
Sursa foto: curentul.md

Sărbătorile Ziua Independenței și Limba Noastră cea Română vor fi organizate în acest an fără public din cauza Covid-19

Sărbătorile naționale Ziua Independenței și Limba Noastră cea Română în acest an vor fi organizate fără public din cauza pandemiei de Covid - 19. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu după întâlnirea cu șeful statului Igor Dodon și spikerul Zinaida Greceanâi.

„Am discutat despre sărbătorile naționale de la finele lunii. Anul acesta bineînțeles nu se vor desfășura acele evenimente frumoase cu prezența publicului. Vor fi mai multe evenimente culturale, dar televizate. Nu vom putea organiza evenimente cu prezența oamenilor”, a menționat premierul.

Totodată acesta a precizat că și gala de decernare a premiilor laureaților concursului Premiului Național va avea loc într-un cadru restrâns.

„Evoluția pandemiei de Covid-19 nu este bună, în special, în regiune, dar, bineînțeles și la noi. Avem datele referitor la evoluția pandemiei pentru săptămâna trecută. Este prima săptămână din ultimele patru când înregistrăm o creștere. Trendul descendent pe care îl înregistram de la mijlocul lunii iunie din păcate nu mai scade, ci merge în sus. De aceea CNSP a decis să extindă starea de urgență în sănătatea publică, cu menținerea restricțiilor adoptate”, a mai spus Chicu.

În context el a îndemnat cetățenii, dar și politicienii să respecte restricțiile impuse de epidemiologi și a amintit că nici obligativitatea regimului de autoizolare pentru cetățenii noștri care vin de peste hotare nu a fost anulată.

Amintim că anul acesta, pe 27 august, Republica Moldova va marca 29 de ani de independență. La 27 august 1991, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Declarația de Independență. Declarația originală a ars în timpul protestelor din aprilie 2009, dar a fost reconstituită în 2010. Proclamarea independenței Republicii Moldova a fost posibilă ca urmare a eșuării loviturii de stat de la Moscova din 1991.

Noutăţile partenerilor

comentarii: