Gheretele din parcurile din Chișinău vor fi evacuate până la 30 octombrie

Până pe 30 octombrie în parcurile din Chișinău urmează a fi evacuate toate gheretele. Declarația a fost făcută de primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței primăriei de astăzi.

Foto: UNIMEDIA

Ceban a mai solicitat să nu fie amplasate gherete noi.

„Dacă o să fie ceva în afara schemelor de amplasare la fel veți primi mustrări în această privință. Eu nu am vrut să avem comerț ambulant stradal, ați venit cu aceste propuneri? Să nu aud undeva că primarul sau viceprimarul este responsabil de amplasament. Cu amplasarea ați venit dumneavoastră, noi v-am permis temporar în baza conceputului sezonului estival până la 30 octombrie curent. Și reiterez, la 30 octombrie ca să nu existe interpretări, toate aceste unități vor trebui să părăsească parcurile și străzile municipiului Chișinău.

Au fost 94 de scheme pentru 134 de locuri stabilite în tot orașul”, a declarat Ceban.

În același timp, edilul a solicitat viceprimăriței Inga Ionesii ca până la 15 august să fie trimis către Consiliul Municipal Chișinău, spre aprobare, regulamentul de amplasare a gheretelor pe arterele principale și în parcuri.

Amintim că după mai multe discuții s-a permis comerțul ambulant stradal, cu înghețată, băuturi răcoritoare și produse de patiserie fără cremă în perioada 22 iunie 2020 - 31 octombrie 2020.

Din cauza acțiunilor abuzive ale unor agenți economici, la mijlocul lunii iunie, care au amplasat gherete în parcuri și pe trotuare, în mod ilegal, primarul general, Ion Ceban a revocat dispoziția nr. 245-d din 01.06.2020 „Cu privire la desfășurarea comerțului ambulant stradal în perioada sezonului estival 2020". Obiectivele de comerț amplasate fără acte permisive au fost evacuate.

Săptămâna trecută în cadrul ședinței CMC a fost aprobat conceptul privind desfăşurarea comerţului ambulant stradal în capitală, elaborat de către executivul primăriei. Proiectul are mai multe obiective printre care limitarea numărului de unități de comerț ambulant stradal, licitarea publică a amplasamentelor pentru unitățile de comerț ambulant stradal, stabilirea unor cerințe de design a unităților


Pub