(video) Marijuana în valoare de 90.000 lei, confiscată de Poliția capitalei. Drogurile se vindeau pe Telegram

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din capitală, care vindea marijuana prin intermediul aplicației Telegram, a fost reținut de oamenii legii. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 de ani.

Tânărul distribuia drogurile de tip marijuana prin intermediul aplicației Telegram. Suspectul ambala masa vegetală în pachețele de tip ziplock, după care le plasa în ascunzișuri pe teritoriul capitalei. Ulterior, plasa anunțurile pe rețelele de socializare cu privire la comercializarea substanțelor psihotrope și comunica potențialilor cumpărători adresa cu indicarea locului unde anume au fost plasate pachețelele droguri.

Suspectul a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul Inspectoratului de Poliție a sec. Centru al Direcției de Poliție a mun. Chișinău. În cadrul audierilor, acesta și-a recunoscut vina și a predat benevol Poliției 20 pachețele cu masă vegetală uscată de culoare verde, cu miros specific de tip marijuană, ambalate în bandă adezivă, un pachet care urma sa fie reamabalat în cantități mai mici, un cântar electronic, bandă adezivă și 500 de pachețele de tip ziplock.

În cazul în care îi reușea comercializarea drogurilor, tânărul ar fi obținut un profit în sumă de 90.000 lei.

Pachețele au fost confiscate, sigilate și trimise la Centrul Tehnico Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

La moment, tânărul este cercetat penal în stare de libertate, pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, infracțiune care conform legislației, se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 de ani. Anterior, acesta a mai fost judecat pentru infracțiuni analogice.


Pub