Wekeend tragic pentru o familie din Hîncești. Un adolescent de 17 ani s-a înecat chiar sub ochii tatălui său

Două persoane și-au pierdut viața la scăldat în bazinele acvatice din țară, în acest weekend. Este vorba despre un bărbat din Florești și un adolescent din Hîncești, care s-a înecat chiar sub ochii părinților.

Foto: poza simbol

Primul caz a avut loc în dimineața zilei de 26 iulie, la ora 10:00, în raionul Florești. Un bărbat în vârstă de 41 de ani s-a înecat în timp ce se scălda într-un bazin acvatic din localitatea Căprești. Corpul neînsuflețit al acestuia a fost ulterior extras din apă de către localnici.

Un alt caz tragic s-a produs în seara zilei de ieri, în raionul Hâncești. Potrivit martorilor, un tânăr de 17 ani și-a pierdut viața în timp ce se scălda în iazul din apropierea satului Cărpineni. Potrivit ofițerei de presă a IP Hîncești, Cristina Vicol, minorul se afla la odihnă cu familia la un bazin acvatic. Toți se jucau cu o minge în apă, iar la un moment dat, băiatul s-a îndepărtat ca să prindă mingea. Minorul a strigat către tatăl său să îl ajute, însă a fost prea târziu.

În niciunul dintre cazuri salvatorii nu au fost solicitați pentru intervenție. Toate circumstanțele sunt investigate de Poliție.

În contextul prevenirii cazurilor de înec, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte măsurile de prevenire și regulile de comportament în apă. Salvatorii atenționează despre riscurile înotului pe timp de caniculă. Cetățenii sunt rugați să evite odihna în zone din apropierea bazinelor acvatice nedotate cu stații de salvare, iar pescuitul se recomandă strict în locuri care sunt autorizate sau destinate acestei activități.

Pentru a evita tragediile, IGSU îndeamnă maturii să-şi monitorizeze strict copiii și comportamentul acestora în apropierea bazinelor acvatice, dar şi să nu le permită scăldatul de unii singuri.

Totodată, potrivit specialiștilor, intrarea în apă în stare de ebrietate prezintă pericol pentru viața și sănătate, iar consumul băuturilor alcoolice în timpul odihnei pe malurile lacurilor și râurilor nu se recomandă.

De la începutul anului curent, 48 de persoane, inclusiv 4 minori, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.


Pub