Pentru ce partid și-ar da votul moldovenii, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare (studiu sociologic)

Circa 34 la sută dintre moldovenii cu drept de vot ar susține Partidul Socialiștilor, iar alți aproape 22% - Partidul Acțiune și Solidaritate, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Cel puțin așa arată rezultatele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Potrivit rezultatelor sondajului, voturile moldovenilor în cazul unui scrutin parlamentar duminica viitoare s-a repartiza astfel:

- PSRM 34,1%,

- PAS - 21,9%,

- Partidul Șor - 5,1%,

- Partidul Nostru - 4,4%,

- PD - 3,9%,

- Platforma DA -3,3%

- PCRM - 2,8 %,

- Pro-Moldova - 0,8%,

- Alte partide - 2,1%.

Totodată, circa 11% dintre respondenți nu au oferit un răspuns la întrebare, iar alți aproximativ 7 la sută dintre alegătorii intervievați au spus că nu au încredere în nicio formațiune politică din țară și nu vor participa la vot.

Pe de altă parte, dacă sunt luate în calcul doar răspunsurile participanților la sondaj deciși pentru ce formațiune își vor da votul, rezultatele arată astfel:

PSRM - 43,5%,

PAS - 27,9%,

Paridul Șor - 6,5%,

Partidul Nostru - 5,6%,

PD - 5%,

Platformas DA - 4,2%,

PCRM - 3,6%,

Pro-Moldova - 1%,

- Alte partide - 2,7%.

Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, pe un eșantion de 1.175 de respondenți din rândurile alegătorilor cu drept de vot din 87 de localități, cu excepția regiunii transnistrene, în perioada 14-24 iulie 2020, cu o eroarea de circa 3%.


Pub