11:53:23 28.03.2024
Stiri

O nouă TENTATIVĂ a Guvernului Chicu de a obține împrumutul de 200 de milioane de euro de la Federația Rusă: „În caz că acești bani nu vin, vom avea dificultăți la finanțarea deficitului bugetar”

Actualitate 27.07.2020 10:14 Vizualizări1640 Autor: Ziarul National
O nouă TENTATIVĂ a Guvernului Chicu de a obține împrumutul de 200 de milioane de euro de la Federația Rusă: „În caz că acești bani nu vin, vom avea dificultăți la finanțarea deficitului bugetar” Captură


Guvernul R. Moldova mai face o tentativă pentru a obține împrumutul de 200 de milioane de euro de la Federația Rusă. În acest sens, Guvernul va aproba pe 29 iulie curent o hotărâre privind relansarea negocierilor cu Federația Rusă pentru semnarea Acordul de împrumut, declarat neconstituțional în luna mai 2020.

Întâmplător sau nu, negocierile cu Rusia vor fi lansate chiar în ziua când Guvernul va aproba noul Acord de finanțare de 100 de milioane de euro oferite de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Omnibus.

Citește și: VIDEO, DOC // CC a declarat NECONSTITUȚIONAL Acordul de împrumut cu Federația Rusă, dar și legea prin care deputații socialiști și democrați au ratificat documentul

„Tot miercuri, va fi aprobată hotărârea de Guvern privind inițierea negocierilor cu Federația Rusă în privința creditului de 200 de milioane de euro. Este deja avizul Comisiei parlamentare economie și buget, astfel că miercuri vom aproba hotărârea de Guvern prin care se lansează aceste negocieri. Sperăm că, într-o perspectivă nu prea îndelungată, să semnăm un nou acord cu Federația Rusă, care ia în considerare și decizia Curții Constituționale.

CITIȚI și Premierul Chicu pune PRESIUNE pe Curtea Constituțională și învinuiește opoziția pentru o eventuală ANULARE a creditului rusesc de 200 de milioane de euro „Toate speculaţiile în privinţa punctului 7.2 au caracter politic şi geopolitic”

Cele 4 miliarde de lei sunt prevăzute în buget și, în caz că acești bani nu vin, vom avea dificultăți la finanțarea deficitului bugetar”, a declarat astăzi premierul Ion Chicu, după ședința săptămânală cu participarea spicherului și a președintelui republicii.

Citește și: VIDEO pe înțelesul TUTUROR despre Acordul de împrumut cu Rusia: „Vom lucra doar să plătim DATORIILE la ruși”; „Moscova creează premise pentru desfășurarea rapidă de forțe militare și paramilitare pentru un eventual front de Vest contra Ucrainei”

De menționat că majoritatea parlamentară a aprobat la finele lunii aprilie acordul de împrumut de 200 de milioane de euro, dar că opoziția a contestat documentul la Curtea Constituțională, pentru că avea prevederi contrare intereselor naționale. Astfel, pe 7 mai Înalta Curte a declarat neconstituțională legea privind ratificarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md