08:04:36 29.03.2024
Stiri

Andrian Candu se plânge pe foștii colegi din PD că ar întreprinde măsuri pentru a ANULA înregstrarea Partidului „Pro Moldova”

Actualitate 27.07.2020 11:38 Vizualizări995 Autor: Ziarul National
Andrian Candu se plânge pe foștii colegi din PD că ar întreprinde măsuri pentru a ANULA înregstrarea Partidului „Pro Moldova”


Deputatul Andrian Candu acuză actuala guvernare, în special pe foștii săi colegi din Partidul Democrat (PD), că ar întreprinde măsuri pentru a anula înregistrarea recentă a Partidului „Pro Moldova”, constituit ca urmare a scindării fostei echipe a democraților.

Candu a declarat astăzi, într-un briefing de presă susținut la Parlament, că în acest „derapaj” sau „abuz” al actualei guvernări ar fi implicate Agenția Servicii Publice, condusă de un exponent al PD, dar și Procuratura Generală.

„Se depun eforturi considerabile, în mod special de către PD, ca „Pro Moldova” să nu mai existe ca partid, fiindu-i anulată înregistrarea”, a spus Andrian Candu.

Acesta a adăugat faptul că, pentru înregistrarea oficială a formațiunii sale pe 18 iunie curent, au fost respectate toate prevederile legale, iar ceea ce se întâmplă ar fi „o tentativă de luptă josnică” din partea actualei guvernări cu un partid care „i-a dat bătăi de cap” încă de la înființare, încălcându-se un drept fundamental, precum cel al asocierii.

Andrian Candu a anunțat că vor fi sesizate ambasadele străine pentru a monitoriza acest caz.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md