00:16:11 29.03.2024
Stiri

AVERTISMENTUL unui deputat din opoziție: „Nori NEGRI se aștern deasupra Consiliului Superior al Magistraturii”. Un judecător care a contribuit la ANULAREA alegerilor din Chișinău ar putea ajunge în fruntea CAC. Cine este promovat la CSJ

Actualitate 27.07.2020 11:59 Vizualizări1682 Autor: Ziarul National
AVERTISMENTUL unui deputat din opoziție: „Nori NEGRI se aștern deasupra Consiliului Superior al Magistraturii”. Un judecător care a contribuit la ANULAREA alegerilor din Chișinău ar putea ajunge în fruntea CAC. Cine este promovat la CSJ


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se pregătește să facă, în ședința de marți, 28 iulie, numiri importante pentru sistemul judecătoresc.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței CSM se regăsesc și subiectele privind numirea președinților Curții Supreme de Justiție (CSJ) și Curții de Apel Chișinău (CAC).

Pentru șefia CSM se „bat” judecătorii acestei instanțe Liliana Catan și Anatolie Țurcan, iar pentru cea a CAC - vicepreședintele instanței Iurie Iordan și judecătorul Vladislav Clima.



Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, membru al Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități, anticipează că aceste funcții vor fi ocupate de Liliana Catan și Vladislav Clima, judecători cu reputație reprobabilă.

„Nori negri se aștern deasupra Consiliului Superior al Magistraturii. Mâine CSM-ul urmează să propună numirea lui Vlad Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău și a Lilianei Catan în funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. Cine este Vlad Clima? Este președintele completului care a menținut hotărârea ilegală a lui Berdilo de anulare a alegerilor din Chișinău. Vă dați seama – persoana care a anulat alegerile în Chișinău este propulsată de Dodon ca șef al celei de-a doua instanțe din republică. Despre Liliana Catan se știe că se face vinovată de multiple condamnări la CtEDO, instrumentarea dosarelor politice, numeroase probleme de integritate. Mai sunt și alte lucruri ieșite din comun despre care se vorbește – promovarea magistraților care au stat la baza adunării ilegale a judecătorilor de revocare a membrilor CSM din toamna lui 2019 (ilegalitate recunoscută de însăși Comisia de la Veneția) sau avansarea unei judecătoare vinovate de condamnarea R. Moldova în dosarul „Gemenii” (Tamara Chișca-Doneva)”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Potrivit deputatului din opoziție, dacă aceste numiri vor avea loc, „putem spune că Dodon, cu ajutorul majorității PSRM-PD, a preluat controlul total asupra justiției”.

„Exact ca și Plahotniuc pe timpuri. Și Dodon trebuie oprit. Chiar și mai devreme decât alegerile prezidențiale”, a încheiat Litvinenco.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md