08:44:17 25.04.2024
Stiri

S-a găsit antidotul! Premierul Boris Johnson îi pune pe englezi să slăbească în lupta cu coronavirusul. Ce măsuri urgente va lua guvernul britanic

Actualitate 27.07.2020 13:40 Vizualizări1062 Autor: Ziarul National
S-a găsit antidotul! Premierul Boris Johnson îi pune pe englezi să slăbească în lupta cu coronavirusul. Ce măsuri urgente va lua guvernul britanic


Boris Johnson, premierul Marii Britanii, este pregătit să anunţe un important plan de luptă împotriva obezității în Regatul Unit, în urma unui studiu care a indicat că supraponderabilitatea ca factor agravant al efectelor noului coronavirus, notează presa engleză.

„Vom solicita cetăţenilor să profite de acest moment pentru a-şi analiza modul de viaţă şi a lua măsuri simple pentru a pierde din greutate, pentru a trăi mai sănătos şi a reduce presiunea asupra Serviciului de sănătate public britanic (NHS)”, a spus el.

Datorită unei finanţări care ar putea atinge 10 milioane de lire (11 milioane de euro), potrivit publicaţiei The Guardian, planul „Pentru o sănătate mai bună” urmăreşte să ajute 35 milioane de persoane, adică mai mult din jumătate din populaţia britanică, să piardă din greutate şi să trăiască mai sănătos.

Printre măsurile aşteptate figurează – potrivit presei – interzicerea totală a publicităţii online pentru fast food şi înainte de ora 21.00 la televiziune, obligaţia pentru restaurante şi lanţuri fast-food de a face public numărul de calorii al felurilor de mâncare în meniuri şi necesitatea pentru magazine de a le indica pe sticlele cu băuturi alcoolice.

Aceste măsuri intervin după ce un studiu al autorităţilor sanitare engleze (PHE) a indicat sâmbătă că persoanele obeze prezintă 40% riscuri suplimentare de a muri din cauza noului coronavirus.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md