10:23:53 25.04.2024
Stiri

Pretins ATAC armat de la Moscova, DEJUCAT: FSB susține că un bărbat ar fi plănuit împușcături în masă în capitala Rusiei. Suspectul a fost omorât

Actualitate 27.07.2020 15:36 Vizualizări1283 Autor: Ziarul National
Pretins ATAC armat de la Moscova, DEJUCAT: FSB susține că un bărbat ar fi plănuit împușcături în masă în capitala Rusiei. Suspectul a fost omorât


Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a anunțat, luni, că a dejucat un atac militant în Moscova și a împușcat un om, a cărui identitate nu a precizat-o și despre care susține că plănuia mai multe împușcături într-o zonă aglomerată, potrivit Reuters.

Rossiya 24, postul public de televiziune din Rusia, a arătat imaginea unui om, despre care FSB susține că provenea dintr-un stat aflat în Asia Centrală și care stătea întins pe jos, cu fața spre podea, lângă o armă de asalt Kalashnikov pe care, aparent, ar fi folosit-o în apropiere.

Reprezentanții FSB susțin că ofițerii structurii ruse de contraspionaj au fost atacați de bărbat, atunci când au încercat să îl aresteze la periferia Moscovei, unde aveau să îl și împuște mortal.

Televiziunea de stat a mai prezentat o geantă de sport aflată lângă presupusul agresor, care conținea trei grenade.

FSB susține că bărbatul avea legături cu un grup militant internațional din Siria. La rândul său, fratele suspectului a fost reținut și a fost demarată o amplă anchetă pentru căutarea unor posibili complici.

Rusia a mai fost ținta atacurilor lansate de grupurile militante islamiste în trecut, printre care și agresiunea din 2017, care s-a soldat cu moartea a 15 persoane într-o explozie a unei garnituri de tren de la metroul din Sankt Petersburg.

Oficialii din zona de securitate susțin că mii de persoane din fostele republici sovietice din Asia Centrală sau de regiunea majoritar-musulmană a Caucazului de Nord din Rusia au călătorit în Siria sau Irak, pentru a lupta alături de grupurile militante.

Contextul social din Rusia este deja unul destul de tensionat, în condițiile în care, duminică, zeci de mii de persoane din orașul Habarovsk – aflat în Extremul Orient, la granița cu China – au ieșit să protesteze pentru a 16-a zi la rând, cerând eliberarea guvernatorului Serghei Furgal, care a fost arestat preventiv și încarcerat într-o închisoare din Moscova, sub acuzația de omor.

„Mișcarea de protest e fără precedent. Dacă continuă și se extinde în întregul Orient Îndepărtat, Kremlinul ar putea să aibă grave probleme, cu atât mai mult cu cât la mijlocul lunii septembrie vor avea loc alegeri locale în mai multe regiuni din federație”, a declarat Armand Goșu, în exclusivitate pentru B1.RO.A spart un zid din casă şi a dat peste ceva ULUITOR: era acolo de 3.000 de ani!

În același timp, explică istoricul, „e tot mai limpede, că dacă protestele de la Habarovsk nu declanșează un ecou puternic în capitală, ele vor rămâne izolate, undeva departe în provincie, cu șanse reduse de a influența dinamica evoluției politice din Rusia. Kremlinul speră că populația din Habarovsk va obosi, oamenii vor pleca în concedii și, în cele din urmă, se vor proda necondiționat în fața puterii centrale”.

Sursa: b1.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md