05:31:22 19.04.2024
Stiri

Întâlnire Dodon-Hogan: Păstrarea independenței BNM, alegeri prezidențiale libere și corecte, dar și respectarea integrității teritoriale a R. Moldova în ceea ce privește rezolvarea conflictului transnistrean

Actualitate 27.07.2020 17:45 Vizualizări1436 Autor: Ziarul National
Întâlnire Dodon-Hogan: Păstrarea independenței BNM, alegeri prezidențiale libere și corecte, dar și respectarea integrității teritoriale a R. Moldova în ceea ce privește rezolvarea conflictului transnistrean


Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a mers astăzi la Președinție pentru a discuta cu președintele Igor Dodon despre situația politică actuală din Republica Moldova.

Un comunicat de presă al misiunii diplomatice americane arată că cei doi oficiali au abordat sprijinul continuu al SUA pentru Republica Moldova pe durata pandemiei de COVID-19, dar și „legătura puternică dintre sprijinul SUA pentru un nou program FMI” și implementarea de către Republica Moldova a reformelor precum și păstrarea independenței Băncii Naționale (BNM).

CITIȚI și Dodon se întâlnește cu Krasnoselski pentru a discuta inclusiv despre posturile ilegale instalate în Zona de Securitate de către separatiști: „Cred că este un pas incorect din partea celor din stânga Nistrului”

„Ambasadorul a subliniat, de asemenea, interesul SUA pentru alegeri prezidențiale libere și corecte în noiembrie. Președintele și Ambasadorul au făcut un schimb de opinii cu privire la soluționarea conflictului transnistrean, iar Ambasadorul a reiterat angajamentul neclintit al Statelor Unite pentru un proces 5 + 2 orientat spre rezultate, care să respecte integritatea teritorială a Republicii Moldova cu un statut special pentru Transnistria”, cităm din același comunicat subiectele evitate în postarea de pe Facebook a președintelui Igor Dodon cu referire la întâlnirea pe care a avut-o astăzi cu diplomatul american.

„Am discutat un spectru larg de subiecte legate de cooperarea dintre statele noastre în cadrul parteneriatului strategic și am pledat pentru o dinamică pozitivă a relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc. De asemenea, am vorbit despre necesitatea de a continua realizarea celor mai importante reforme structurale, inclusiv a reformei justiției, implementarea acordurilor internaționale semnate de Republica Moldova, dar și colaborarea în alte domenii importante în care Statele Unite sunt dispuse să acorde asistență republicii noastre”, a scris Dodon pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md